Медовик – смачний торт, який можна приготувати кількома способами. Медове тісто може бути густим, яке потрібно розгортати на коржі і випікати по черзі, а може бути рідким, яке випікають відразу, а потім ділять на необхідну кількість коржів. Крем може бути сметанним або заварним.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Цукрова пудра – 150 гр.
  • Борошно пшеничне – 400 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Масло вершкове – 350 гр.
  • Сметана 26% – 300 гр.
  • Цукор-пісок – 180 гр.
  • Мед – 2 ст. л.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка

Процес приготування:

Як приготувати медовик в духовці? Візьміть глибоку ємність, розбийте охолоджені курячі яйця і всипте цукровий пісок. Добре збийте за допомогою міксера на середніх обертах до повного розчинення кристалів цукру-піску.

В іншу ємність викладіть мед і харчову соду. Поставте на водяну баню, постійно помішуйте до утворення пишної маси.

Додайте в отриману масу 100 грамів вершкового масла, постійно помішуючи, доведіть до повного розчинення.

Зніміть з вогню і дайте трохи охолонути. В отриману масу акуратно влийте збиті з цукровим піском курячі яйця і добре перемішайте.

В окрему ємність з допомогою сита просійте борошно пшеничне вищого сорту і щіпку солі. Поступово введіть в медово-яєчну масу і добре перемішайте з допомогою віночка. Добре вимісіть тісто і розділіть його на 8 частин, накрийте харчовою плівкою і приберіть на 30 хвилин у холодильник.

Охолоджене тісто розкачайте качалкою в коло на папері для випічки. Прикладіть тарілку або кришку, обведіть і обріжте.

Розкачані коржі наколіть виделкою, поставте в добре розігріту духовку на 5-7 хвилин і випікайте при температурі 180 градусів. Я випікаю відразу за два, так вийде значно заощадити час. А в самому кінці викладіть обрізки і випікайте при такій же температурі близько 5 хвилин.

Готові коржі трохи остудіть.

Приготуйте крем. Заздалегідь дістаньте вершкове масло з холодильника, щоб воно стало кімнатної температури. Розм’якшене вершкове масло перемістіть в глибоку ємність і ретельно збийте міксером, поступово додаючи цукрову пудру. Коли маса стане пишною, потроху введіть жирну сметану. І ретельно перемішайте ще раз.

Блюдо, на якому будете збирати торт, змастіть невеликою кількістю крему. Зверху помістіть медовий корж. Корж добре змастіть кремом, потім викладіть наступний корж і також змастіть кремом, так зберіть весь торт.

Верх торта і боки густо промажте кремом. Обрізки від медових коржів подрібніть за допомогою блендера і отриманої крихтою присипте верх і боки торта. Готовий торт залиште просочитися в холодильнику мінімум на 5 годин. Потім розділіть на порції.

Приємного чаювання!

Вершково-сметанний крем для медовика Медовик Медовик зі сметанним кремом Медовик зі сметанним кремом класичний Медовик класичний Сметанний крем для медовика з цукровою пудрою Торти