Торт медовик – дивно популярний десерт, який потребує тривалого приготування. Цей торт можна готувати з різними начинками і кремами. Допустимо використовувати заварний або вершковий крем, а також горіхи і сухофрукти. Наш варіант медівника, де використовується маскарпоне, виходить найбільш вишуканим і ніжним.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно пшеничне – 400 гр.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Мед – 100 гр.
- Масло вершкове – 70 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Сода харчова – 2 ч. л.
- Сир Маскарпоне – 0,5 кг
- Варена згущене молоко – 350 гр.
- Сметана 26% – 300 гр.
- Цукрова пудра – 100 гр.
Процес приготування:
Як приготувати медовик з маскарпоне? Сотейник вбийте курячі яйця, додайте мед, соду, цукровий пісок і вершкове масло. Почніть нагрівати суміш на повільному вогні, не перестаючи перемішувати суміш. Поступово введіть просіяне борошно і залиште тісто злегка охолонути.
готове тісто Розділіть на чотири частини і розкачайте кожен шматочок на пергаментним папері, після чого обріжте тісто за формою і відкладіть обрізки в бік. Коржі для медовика наколіть виделкою і випікати при температурі 180-190 градусів до готовності.
Для того щоб приготувати крем для торта вам потрібно з’єднати згущене молоко і сир маскарпоне. Потім введіть сметану з цукровою пудрою і знову збийте суміш.
Торт зберіть, не шкодуючи крему. Намажте кремом верх і боки торта, а потім посипте крихтою, яку потрібно зробити з обрізків коржів.
Після того, як торт відпочине 2-3 години в холодильнику, подавайте десерт до столу в охолодженому вигляді з чаєм, кавою або іншими напоями.
Крем для медовика зі згущеним молоком Крем-чіз для медовика Медовик з заварним кремом Медовик зі сметанним кремом Медовик зі сметанним кремом класичний Сметанний крем для медовика з цукровою пудрою Торти