Меджимурский гуляш – чудове блюдо, приготоване з яловичини і свинини з додаванням картоплі та грибів. Такий гуляш має насичений смак. Спробувавши таку страву один раз, воно стане одним з найулюбленіших! Ситний та ароматний меджимурский гуляш зможе приготувати кожен! Досить знати деякі нюанси приготування.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Свинина – 400 гр.
- Яловичина – 400 гр.
- Білі гриби – 350 гр.
- Картопля – 500 гр.
- Часник – 2 зуб.
- Цибуля ріпчаста – 500 гр.
- Червоне сухе вино – 150 мл
- Томатний сік – 3 ст. л.
- Паприка – 1,5 ч. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Вода – 400 – 500 мл
- Перець чорний мелений – 1 щіпка
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Готувати меджимурский гуляш легко! Білі гриби очистити, ретельно промиваємо, нарізаємо тонкими пластинками.
Ріпчасту цибулю слід очистити від лушпиння, подрібнити.
Часник також очищаємо і дрібно нарізаємо.
ставимо Сковороду на вогонь, вливаємо туди рослинне масло. Після прогрівання обсмажуємо цибулю з часником протягом 5 хвилин.
Далі викладаємо в сковороду гриби, перемішуємо і на середньому вогні під закритою кришкою тушкуємо протягом 10 хвилин.
Яловичину і свинину необхідно порізати середніми шматочками.
Викладаємо підготовлене м’ясо до грибів з цибулею. Приправляємо приготоване блюдо сіллю, через 10 хвилин – паприкою і чорним меленим перцем.
Додаємо до вмісту сковороди трохи води і вино, перемішуємо і тушкуємо гуляш протягом 30-40 хвилин.
Картоплю очистити і промити, потім крупно порізати. Додаємо до м’яса томатний сік, картоплю і воду, що залишилася. Тушкуємо страву ще 15-20 хвилин.
Меджимурский гуляш готовий!
Приємного вам апетиту!
Гуляш без томатної пасти Гуляш з яловичини Гуляш зі свинини Гуляш зі свинини класичний Угорський гуляш зі свинини Як готувати білі гриби - рецепти