У кожної господині є свій улюблений рецепт млинців. Я навіть не могла припустити, що дріжджові млинці можуть бути такими смачними та поживними. Якось перед черговою Масляною захотіла спробувати приготувати новий рецепт млинців і натрапила на незвичні для себе млинці на дріжджах. Хочу поділитися ним з вами.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Сухі дріжджі – 11 гр.
- Цукор-пісок – 1 щіпка
- Сіль – 1 щіпка
- Яйце – 3 шт.
- Борошно пшеничне – 300 гр.
- Молоко коров’яче – 250 мл
- Масло рослинне – 3 ст. л.
Процес приготування:
Як приготувати млинці дріжджові? У глибоку миску розбийте курячі яйця, додайте трохи цукру і дрібку солі. Перемішайте з допомогою виделки або віночка до однорідної маси.
Візьміть ще одну ємність. Налийте молоко і трохи підігрійте в мікрохвильовій печі. Молоко повинно бути теплим, але не гарячим. Додайте сухі дріжджі і добре перемішайте. Коли дріжджі почнуть працювати, на поверхні утворюється піна. Перелийте в яєчну суміш. Поступово додайте просіяне пшеничне борошно, добре перемішуючи віночком.
У тісто додайте рослинне масло, ретельно перемішайте. Тісто оберніть харчовою плівкою і приберіть в тепле місце на 30 хвилин. Після закінчення часу тісто добре перемішайте і залиште ще на 20-30 хвилин.
Сковороду, на якій будете випікати млинці, розігрійте на середньому вогні. Змастіть невеликою кількістю рослинної олії, з допомогою ополоника налийте тісто і розподіліть його по всій поверхні. Випікайте до золотистої скоринки.
З допомогою силіконової або дерев’яної лопатки переверніть млинець на другу сторону і готуйте ще пару хвилин. Таким чином, випікайте млинці, поки не закінчиться млинцеве тісто.
Готові млинці подавайте на стіл з улюбленими наповнювачами.
Приємного апетиту!
Дріжджові млинці на молоці Млинці на дріжджах Млинці на Масляну Млинці на молоці Млинці на молоці класичні Млинці на сухих дріжджах