Перед вами рецепт смачних, м’яких, тонких і одночасно еластичних млинців, які стануть прекрасним сніданком або основою для будь-якої начинки. Процес приготування таких млинців простий. Якщо ви новенький в цій справі, то просто виконайте описані нижче дії і гарні млинці скоро будуть на вашому столі!
Інгредієнти: на 6 порції.
- Молоко коров’яче – 500 мл
- Борошно пшеничне – 250 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Сода харчова – 0.5 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка
Процес приготування:
Приступимо до готування м’яких млинців. Молоко необхідно підігріти. Вливаємо в каструлю і ставимо на вогонь. Молоко повинно стати кімнатної температури, кип’ятити його не потрібно. Для зручності можна скористатися мікрохвильовою піччю.
В глибоку посуд розбиваємо курячі яйця, додаємо до них дрібку солі, соду і цукровий пісок. Все перемішуємо. Зверніть увагу, що таке співвідношення цукру та солі в млинцях відмінно гармонує з різноманітними начинками.
Далі в яєчну суміш вливаємо 2 столові ложки рослинної олії (решта залишається для смаження) і приблизно 300 мл теплого молока. Рідку основу перемішуємо і поступово вводимо муку пшеничну. Перемішуємо інгредієнти і добиваємося однорідності тесту.
Вливаємо в тісто молоко, що залишилося, ще раз все перемішуємо і відставляємо в сторону на 15 хвилин. За цей час покращиться клейкість борошна і підвищиться еластичність тіста.
ставимо Сковороду на вогонь і чекаємо, щоб вона добре прогрілася. Змащуємо її рослинним маслом.
Далі на розпечену сковороду акуратно вливаємо порцію тіста і розподіляємо його по всій поверхні.
Обсмажуємо млинці з двох сторін до повної готовності.
Таким чином, обсмажуємо все млинці і потім подаємо їх до столу в теплому вигляді. М’які і смачні млинці за бажанням можна полити сметаною, медом або змастити вершковим маслом.
Приємного вам апетиту!
Мереживні млинці на молоці Млинці на 1 літр молока Млинці на Масляну Млинці на молоці з содою Млинці на молоці класичні Оригінальні млинці на Масляну Солодкі млинці на молоці