З кукурудзяного борошна можна приготувати смачні та корисні млинці. Вони будуть мати гарний сонячний колір і незвичайний смак і не містити глютену. Рецепт простий. Подати такі млинці до сніданку можна з будь-якою начинкою.
Інгредієнти: на 1 порц.
- Яйце – 1 шт.
- Кефір – 40 мл
- Мука кукурудзяна – 40 гр.
- Розпушувач тіста – 0.25 ч. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
- Для начинки: –
- Помідори свіжі – 1 шт.
- Сир Пармезан – 30 гр.
- Зелень – за смаком
Процес приготування:
Приступимо до готування млинців на кефірі з кукурудзяним борошном. В чашу або миску розбийте яйце, додайте до нього за своїм смаком сіль і перець.
Додайте до яйця трохи підігрітий кефір і все перемішайте віночком.
Потрібну кількість кукурудзяного борошна змішайте з розпушувачем і додайте її в мисочку.
Віночком замісіть однорідне тісто. Залиште на 10 хвилин, щоб кукурудзяне борошно добре набухла.
Добре розігрійте в сковороді трохи олії і обсмажте на ньому млинець з обох боків до золотистого кольору. Смажте на середньому вогні.
Подрібніть на крупну тертку шматочок твердого сиру. Помідор і зелень промийте і наріжте. Цю покладіть начинку на одну половинку випеченого млинця і закрийте її іншою половинкою.
Заваріть чай і відразу подайте приготований кукурудзяний блін до сніданку.
Приємного апетиту!
Млинці без борошна Млинці без дріжджів Млинці без молока Млинці без соди Млинці на кефірі без соди Млинці на Масляну