Для приготування страви, яка представлена вашій увазі, дуже важливо використовувати саме кислу сироватку. В іншому випадку наші млинці не вийдуть такими легкими і повітряними.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно пшеничне – 200 мл
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Молочна сироватка (тепла) – 500 мл
- Цукор-пісок – 3 ч. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування млинців на сироватці без яєць? У глибоку миску виливаємо склянку теплої сироватки, туди ж відправляємо просіяне борошно, сіль, цукор і половину чайної ложки соди.
Отриману масу розмішайте і залиште на п’ятнадцять хвилин – клейковина повинна розбухнути.
Після закінчення часу доливаємо в загальну масу ще склянку теплої сироватки і половину чайної ложки харчової соди.
Все ретельно перемішуємо, додаємо дві столові ложки рослинної олії. Потім знову перемішуємо.
З тіста формуємо блін, рівномірно розподіливши його по поверхні сковорідки.
Обсмажуємо млинець з обох сторін.
Готові млинці подаються гарячими.
До них можна подавати мед, сметану, масло, солодкі соуси.
Млинці Млинці без дріжджів Млинці без молока Млинці без яєць Млинці на сироватці