Існує безліч рецептів начинок, якими можна нафарширувати тонкі млинці, однак смажені гриби з вареними яйцями – дуже універсальна начинка, яка припаде до смаку майже кожному. Печериці можна замінити звичайними лісовими грибами, якщо у вас лежить в морозилці пакет-інший.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Борошно пшеничне – 250 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Молочна сироватка – 500 мл
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Для начинки: –
  • Печериці свіжі – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Яйце – 4 шт.
  • Майонез – 1 – 2 ст. л.
  • Кріп – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Як почати готувати млинці з грибами і яйцем? В рецепті сироватку можна замінити кефіром, молоком і навіть звичайною водою. Змішати сироватку, сіль, яйця і цукровий пісок.

Всипати просіяне борошно.

Збити все міксером або віночком до отримання гладкого однорідного тесту.

Розпечену сковороду змастити салом або олією.

Вилити черпак тесту в центр гарячої сковороди.

Розподілити тісто по колу у формі млинця. Обсмажити близько 1-1,5 хв. з одного боку.

Акуратно перевернути блів і підсмажити з іншого боку. Використовувати все тісто. Млинцям дати трохи охолонути.

Для начинки зварити круто яйця, почистити і порізати дрібними кубиками.

Цибулину почистити і дрібно нашаткувати, обсмажити в рослинній олії.

Печериці порізати кубиками або тонкими пластинками, смажити до готовності.

начинку Остудити, змішати з яйцями, дрібно нарізаним кропом, майонезом і сіллю з перцем.

потроху Викладати начинку на млинці, загорнути будь-яким підходящим чином.

Перед вживанням можна обсмажити на сухій сковороді або в мінімальній кількості рослинного масла.

Приємного апетиту!

Млинці без молока Млинці без соди Млинці на Масляну Млинці на сироватці від сиру ПП млинці Фаршировані млинці з начинкою