Млинці з солоною начинкою можна оформити дуже красиво і незвично – у формі мішечків. А всередині кожного ми розмістимо приголомшливу начинку з курячого філе, смажених грибів, сиру і солоних огірочків. Така страва прикрасить святковий стіл і стане відмінною закускою для будь-якого торжества і будь-якого віку гостей.


Інгредієнти: на 7 порц.

  • Молоко коров’яче – 500 мл
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Сіль – 0.3 ч. л.
  • Борошно пшеничне – 200 гр.
  • Сода харчова – 0.5 ч. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Для начинки: –
  • Куряче філе – 300 гр.
  • Печериці свіжі – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Огірки мариновані – 100 гр.
  • Сир – 100 гр.
  • Майонез – 1 – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Кріп – 1 пучок
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сир копчений кіска – 1 шт.

Процес приготування:

Готувати млинці з солоною начинкою легко! Вбийте яйця в миску, посоліть і перемішайте до невеликої піни. Трохи розігрійте молоко і влийте в миску. Всипте цукор і розмішайте.

просійте Борошно з содою, потроху додайте в тісто і перемішувати до однорідної консистенції, щоб не було грудок.

Влийте в рідку масу масло і добре перемішайте. Поставте в бік на 30 хвилин. А поки поставте варитися філе курки, знадобиться близько 20 хвилин.

Розігрійте сковороду, змащену маслом. Черпаком набирайте тісто, виливайте на сковороду і, повертаючи її на вазі, дайте тісту розподілитися по всій площі. Смажте млинці на не великому вогні, і коли верхня сторона перестане блищати, а низ підрум’яниться – перевертайте. Друга сторона буде смажиться швидше. Складайте млинці стопкою на плоскій тарілці.

Відварне і остигле філе розділіть на невеликі шматочки.

Огірки наріжте дрібним кубиком.

Цибулю очистіть, сполосніть і дрібно наріжте ножем. Розігрійте сковороду з маслом і обсмажте 2 хвилини.

Свіжі гриби почистіть, заморожені – розморозьте і подрібніть. Перекладіть печериці до цибулі і перемішайте. Зарумяньте їх на сковороді, трохи посоліть і при бажанні поперчіть в кінці готування.

В глибокій тарі складіть курку, огірки, остиглу грибну масу. Натріть сир і дрібно порубаєте промитий кріп, покладіть в чашу з начинкою.

Покладіть 1-2 ложки майонезу і перемішайте всі складові. Спробуйте і при бажанні додайте спеції.

На середину млинця покласти 2 ст. л. начинки.

Розділіть сирну косичку на смужки. Зберіть краї млинця в мішок і зав’яжіть сирної ниткою.

Викладіть диски на красиву плоску тарілку, прикрасьте зеленню. Подавати блюдо можна як холодне закусочне, так і розігрів у мікрохвильовці.

Приємного апетиту!

Млинці з м'ясом Млинці з майонезом Млинці з сиром і зеленню Млинці на молоці з содою Млинці на молоці з яйцями Млинці на молоці класичні