Ніжні морквяні капкейки з волоським горіхом і чорносливом – це смачна, корисна і дуже проста випічка. Присмачені невеликою кількістю мускатного горіха і апельсинової цедри, які надають їм приголомшливий аромат, посипані цукровою пудрою, вони стануть відмінним порційним варіантом десерту.
Інгредієнти: на 11 порц.
- Морква – 200 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Цукор-пісок – 7 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка
- Кориця – 1 ч. л.
- Мускатний горіх – 0.5 ч. л.
- Борошно пшеничне – 160 гр.
- Апельсин – 1 шт.
- Розпушувач тіста – 1,5 ч. л.
- Масло рослинне – 4 ст. л.
- Чорнослив – 10 – 12 шт.
- Волоський горіх – 6 шт.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування морквяного капкейків з волоським горіхом? Волоські горіхи чистимо і викладаємо на суху сковороду, обсушуємо протягом декількох хвилин з обох сторін і знімаємо з вогню. Чорнослив промиваємо під теплою проточною водою. Начиняємо чорнослив остиглими волоськими горіхами.
Моркву для капкейків вибираємо соковиту і солодку. Чистимо від шкірки, промиваємо під проточною водою, обсушуємо, натираємо на дрібній тертці.
Апельсин промиваємо, ошпарюємо окропом і обсушуємо рушником. Потім натираємо апельсинову цедру, акуратно знімаючи тільки помаранчеву частину.
В глибоку миску просіваємо борошно пшеничне, додаємо корицю, розпушувач і мускатний горіх.
Розбиваємо яйця кімнатної температури, відокремлюючи білки від жовтків, і ставимо їх у холодильник.
Потім охолоджені жовтки додаємо 3 столові ложки цукру і за допомогою міксера збиваємо їх дочиста.
Виймаємо з холодильника білки, додаємо в них дрібку солі і збиваємо до утворення пишної піни. Потім у процесі збивання поступово додаємо по одній столовій ложці цукру і збиваємо білки до стійкої піни.
У збиті білки по 2 столові ложки починаємо вводити жовтки і перемішуємо їх силіконової лопаткою знизу вгору. В результаті у нас повинна вийти повітряна маса.
натерту моркву вводимо апельсинову цедру, потім додаємо рослинне масло (можна використовувати оливкову) і добре вимішуємо.
На натерту моркву зверху викладаємо збиту яєчну масу і швидко перемішуємо тісто рухами знизу вгору, щоб не осадити збиті яйця.
Форми для випічки кексів змащуємо рослинним маслом. Якщо у вас є паперові вкладиші – вкладаємо їх у формочки, тоді змащувати форму не потрібно. У форми укладаємо по 1 столовій ложці тесту, потім фарширований чорнослив, потім покриваємо ще столовою ложкою тесту. Після того, як все тісто ми розподілили за формами, відправляємо капкейки випікатися в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку на 30-35 хвилин.
Готові капкейки виймаємо з духовки і даємо їм охолонути 15-20 хвилин.
Потім капкейки виймаємо з формочок і викладаємо на блюдо. Посипаємо цукровою пудрою і подаємо на стіл. Приємного апетиту!
Апельсинові маффіни Кекс з горіхами Кекси без молока Кекси без родзинок Кекси в силіконових формочках Морквяний кекс з горіхами Морквяні мафіни