Ніжні морквяні капкейки з волоським горіхом і чорносливом – це смачна, корисна і дуже проста випічка. Присмачені невеликою кількістю мускатного горіха і апельсинової цедри, які надають їм приголомшливий аромат, посипані цукровою пудрою, вони стануть відмінним порційним варіантом десерту.


Інгредієнти: на 11 порц.

  • Морква – 200 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 7 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Кориця – 1 ч. л.
  • Мускатний горіх – 0.5 ч. л.
  • Борошно пшеничне – 160 гр.
  • Апельсин – 1 шт.
  • Розпушувач тіста – 1,5 ч. л.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.
  • Чорнослив – 10 – 12 шт.
  • Волоський горіх – 6 шт.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування морквяного капкейків з волоським горіхом? Волоські горіхи чистимо і викладаємо на суху сковороду, обсушуємо протягом декількох хвилин з обох сторін і знімаємо з вогню. Чорнослив промиваємо під теплою проточною водою. Начиняємо чорнослив остиглими волоськими горіхами.

Моркву для капкейків вибираємо соковиту і солодку. Чистимо від шкірки, промиваємо під проточною водою, обсушуємо, натираємо на дрібній тертці.

Апельсин промиваємо, ошпарюємо окропом і обсушуємо рушником. Потім натираємо апельсинову цедру, акуратно знімаючи тільки помаранчеву частину.

В глибоку миску просіваємо борошно пшеничне, додаємо корицю, розпушувач і мускатний горіх.

Розбиваємо яйця кімнатної температури, відокремлюючи білки від жовтків, і ставимо їх у холодильник.

Потім охолоджені жовтки додаємо 3 столові ложки цукру і за допомогою міксера збиваємо їх дочиста.

Виймаємо з холодильника білки, додаємо в них дрібку солі і збиваємо до утворення пишної піни. Потім у процесі збивання поступово додаємо по одній столовій ложці цукру і збиваємо білки до стійкої піни.

У збиті білки по 2 столові ложки починаємо вводити жовтки і перемішуємо їх силіконової лопаткою знизу вгору. В результаті у нас повинна вийти повітряна маса.

натерту моркву вводимо апельсинову цедру, потім додаємо рослинне масло (можна використовувати оливкову) і добре вимішуємо.

На натерту моркву зверху викладаємо збиту яєчну масу і швидко перемішуємо тісто рухами знизу вгору, щоб не осадити збиті яйця.

Форми для випічки кексів змащуємо рослинним маслом. Якщо у вас є паперові вкладиші – вкладаємо їх у формочки, тоді змащувати форму не потрібно. У форми укладаємо по 1 столовій ложці тесту, потім фарширований чорнослив, потім покриваємо ще столовою ложкою тесту. Після того, як все тісто ми розподілили за формами, відправляємо капкейки випікатися в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку на 30-35 хвилин.

Готові капкейки виймаємо з духовки і даємо їм охолонути 15-20 хвилин.

Потім капкейки виймаємо з формочок і викладаємо на блюдо. Посипаємо цукровою пудрою і подаємо на стіл. Приємного апетиту!

Апельсинові маффіни Кекс з горіхами Кекси без молока Кекси без родзинок Кекси в силіконових формочках Морквяний кекс з горіхами Морквяні мафіни