Морквяний кекс з родзинками – прекрасний десерт до чаю, який припаде до смаку і дорослим, і дітям. Всі компоненти цієї випічки легкодоступні, а приготувати її зможе навіть новачок в кулінарному мистецтві.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Яйце – 6 шт.
  • Морква (середня) – 2 шт.
  • Борошно пшеничне – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Родзинки – 3 ст. л.
  • Кориця – за смаком

Процес приготування:

Як почати готувати морквяний кекс з родзинками? Натираємо моркву на дрібній тертці.

Замішуємо тісто: збиваємо міксером яйця з цукром в пишну піну.

Додаємо до яєчно-цукрової маси рослинне масло і ретельно перемішуємо.

Додаємо в суміш просіяне борошно, розпушувач і корицю. Збиваємо до однорідної консистенції, щоб не було грудочок.

Додаємо до отриманої масі промитий ізюм і натерту моркву. Ще раз все ретельно перемішуємо.

Вливаємо тісто в заздалегідь підготовлену форму, змащену маслом, і ставимо випікатися в духовку приблизно на 40 хвилин при температурі 180 градусів.

Коли кекс буде готовий і трохи охолоне, його можна присипати цукровою пудрою або залити цукровою глазур’ю (за бажанням). Приємного апетиту!

Бісквітні кекси Кекс з корицею Кекси Кекси з родзинками Кекси з родзинками в духовці Кекси з сухофруктами Морквяні кекси