Запечений в духовці гусак – справжній король серед страв святкового столу. Щоб птах вийшла найбільш соковитою і м’якою, приготуйте її в апетитному соусі з меду. Оцініть цікавий домашній рецепт!


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Гусак – 1 шт.
  • Мед – 100 гр.
  • Гірчиця – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Яблука – за смаком

Процес приготування:

Рецепт м’якого і соковитого гусака з медом духовці цілком простий у приготуванні! Обмиваємо птицю під холодною водою і обтираем її паперовим рушником.

Ретельно натираємо підготовлену тушку сіллю. Можна також зробити це і всередині продукту.

Потім з’єднуємо мед з гірчицею. Гарненько розмішуємо солодко-гострий соус.

Гарненько обмазуємо соусом тушку. Всередину можна покласти кілька яблук для більшої соковитості страви. Випікаємо дві години при температурі 180 градусів.

Запечений гусак з медом готовий. Викладайте соковиту і м’яку птицю на велику тарілку і подавайте до столу!

Гусак в духовці Гусак з медом і гірчицею в духовці Гусак з хрусткою скоринкою цілком у духовці Гусак на Новий рік в духовці Гусак цілком у духовці Різдвяний гусак