Про окрошку можна говорити нескінченно, це прохолодний освіжаючий блюдо не тільки ситні, але і дуже смачне. Варіантів його приготування безліч. Скільки людей, стільки думок і смаків. Я хочу запропонувати рецепт класичної окрошки на воді.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Вода кип’ячена – 3 л
- Яловичина – 600 гр.
- Яйце – 5 шт.
- Картопля – 500 гр.
- Огірки – 3 шт.
- Гірчиця – 2 ст. л.
- Майонез – 200 гр.
- Зелень – за смаком
- Сметана – за смаком
- Лимонний сік – 3 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Класична окрошка на воді готується просто! Відваріть яловичину або запечіть її в духовці, попередньо помийте м’ясо, обсушити паперовими рушниками, натріть сіллю і чорним меленим перцем. Добре розігрійте духовку, запікайте м’ясо при температурі 180 градусів 1 годину. Готове м’ясо остудіть. Наріжте дрібними кубиками або соломкою. Викладіть в глибоку ємність.
Поки яловичина запікається, відваріть картоплю в мундирі. На це буде потрібно близько півгодини. Готову картоплю остудіть і очистіть. Наріжте таким же способом, як і пісну яловичину. Відправте до м’яса.
Зелень ретельно промийте, струсіть зайву вологу, подрібніть гострим ножем. Відправте до інших нарізаним інгредієнтів.
Курячі яйця зваріть круто протягом 10 хвилин. Остудіть і очистіть зварені яйця. Дрібно наріжте і викладіть в ємність до інших продуктів.
Огірки ретельно вимийте, при необхідності очистіть шкірку. Дрібно наріжте і покладіть в ємність.
Курячі яйця розділити на білки і жовтки. Білки дрібно наріжте і відправте в миску.
Курячі жовтки змішайте з гірчицею, майонезом і лимонним соком до однорідної консистенції. Викладіть в миску і ретельно перемішайте. Посоліть і поперчіть.
Розбавте необхідною кількістю холодної кип’яченої води. Перемішайте, охолодіть в холодильнику близько 30 хвилин. Готову окрошку розлийте по порційних тарілках і подавайте на стіл зі сметаною.
Приємного апетиту!
Окрошка без квасу Окрошка без ковбаси Окрошка з лимонною кислотою Окрошка з огірками Окрошка м'ясна Окрошка на сметані і воді Російська окрошка