Ароматна холодна окрошка асоціюється зі свіжістю і зеленню. Найчастіше страву подають у теплу пору року. Зробіть його особливим, приготувавши на айраном. Порадуйте близьких оригінальним і неповторним смаком.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Яйце – 4 шт.
- Картопля – 1 шт.
- Огірки – 2 шт.
- Редис – 4 шт.
- Куряче філе – 1 шт.
- Гірчиця – 1 ст. л.
- Зелень – 1 пучок
- Сіль – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Айран – 1 л
Процес приготування:
Як приготувати окрошку на айраном? Відварюємо картоплю і ріжемо його дрібними кубиками.
відварюємо Яйця теж. Білки подрібнюємо, а жовтки розминаємо ложкою.
До жовтків додаємо гірчицю і ретельно перемішуємо. Гірчицю слід брати не надто гостру.
Відварюємо куряче філе. Можна в підсоленій воді. Остуджуємо і розриваємо на дрібні шматочки.
Огірок очищаємо від шкірки і нарізаємо невеликими кубиками рівних розмірів.
Редис слід подрібнити, так як великі шматочки буде вигідно виділятися у ній серед інших інгредієнтів.
Із зелені прийнято використовувати лук і кріп. Їх подрібнюємо. Свіжа зелень додасть окрошці особливий смак.
Перемішуємо всі інгредієнти між собою. При необхідності солимо і посипаємо пряними спеціями.
Основу окрошки розкладаємо по порційних тарілках, перед подачею заливаємо айраном. Свіжа і ароматна окрошка готова. Приємного апетиту!
Окрошка Окрошка без квасу Окрошка без ковбаси Окрошка з гірчицею Окрошка з курячою грудкою Окрошка класична Окрошка м'ясна