Окрошка – досить поширене і всіма улюблене літнє блюдо, яке вживають у холодному вигляді. Блюдо виходить ситним і ароматним. Окрошка на кефірі може бути приготована не тільки з ковбасою, але і з іншими м’ясними виробами.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Огірки – 300 гр.
- Картопля (відварена) – 5 шт.
- Варена ковбаса – 400 гр.
- Яйце – 6 шт.
- Редис – 120 гр.
- Кефір – 1 л
- Вода кип’ячена – 1 л
- Лимонна кислота – 0.5 ч. л.
- Кріп – за смаком
- Цибуля зелена – за смаком
- Сіль – 1 ч. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати окрошку на кефірі класичну. Заздалегідь зваріть картоплю в мундирі і яйця круто. Остудіть і очистіть продукти. Наріжте середнім за розміром кубиком. Ковбасу очистити від оболонки, і поріжте таким же чином. Огірки, редиску, зелень кропу і зелений лук ретельно вимийте і просушіть. Зелень дрібно нарубаєте, овочі наріжте кубиками.
Візьміть глибоку ємність і по черзі викладіть підготовлені продукти.
Викладіть дрібно нарізану зелень кропу і зелений лук.
масу залийте кефіром і все ретельно перемішайте.
Додайте питну воду. Почніть додавати потроху, регулюючи консистенцію окрошки за власним уподобанням.
У невеликій кількості води розчиніть сіль і лимонну кислоту, добре перемішайте і додайте в каструлю. Добре перемішайте окрошку.
Освіжаючий подавайте блюдо порційно. Але краще всього поставте в холодильник на 30 хвилин. Готова окрошка в охолодженому вигляді просто чудова.
Приємного апетиту!
Класична окрошка на кефірі Окрошка без квасу Окрошка з ковбасою Окрошка з ковбасою класична Окрошка з огірками Окрошка з редискою Окрошка на воді