Не знаю нікого, хто може не любити окрошку. Існує велика різноманітність рецептів приготування окрошки, кожен по-своєму гарний. Я пропоную приготувати смачну окрошку на домашньому квасі і сметані, яка обов’язково сподобається всім. Холодний суп відмінно втамовує голод.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Квас – 1 л
- Огірки – 4 шт.
- Редис – 6 шт.
- Цибуля зелена – за смаком
- Кріп – за смаком
- Яйце – 4 шт.
- Сметана – 400 гр.
- Варена ковбаса – 400 гр.
- Картопля (відварена) – 3 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Для того щоб приготувати окрошку на квасі і сметані, насамперед помийте картоплю і поставте варити, доведіть до кипіння і варіть протягом 20 хвилин. Зварену картоплю остудіть. Поставте варити курячі яйця. Доведіть до кипіння і варіть 7-8 хвилин. Зварені яйця остудіть. Ретельно вимийте огірки і редиску наріжте дрібним кубиком.
Варену ковбасу очистити від оболонки, і наріжте дрібним кубиком.
Остиглі курячі яйця очистіть від шкаралупи і дрібно наріжте.
Остиглий картоплю очистіть і наріжте таким же способом, як і всі інші інгредієнти.
Зелень кропу і зелений лук ретельно промийте в прохолодній воді, струсіть зайву вологу і дрібно нарубаєте з допомогою гострого ножа. Всі підготовлені інгредієнти викладіть в глибоку ємність, додайте сметану. Посоліть і додайте чорний мелений перець за смаком, все добре перемішайте. Додайте необхідну кількість квасу.
Ретельно перемішайте окрошку з квасом і сметаною. Дайте настоятися і охолодитися в холодильнику протягом півгодини. Охолоджену окрошку розлийте по порційних тарілках і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Окрошка з ковбасою Окрошка з огірками Окрошка з редискою Окрошка класична Окрошка на квасі з ковбасою класична Окрошка на сметані Російська окрошка