На сьогоднішній день існує величезна кількість варіантів приготування річного страви – окрошки. Даний рецепт описує приготування окрошки з використанням майонезу та оцту. Поєднання основних інгредієнтів з майонезом і оцтом є дуже вдалим. Така окрошка з’їдається швидко, адже вона виходить дуже смачною та цілющою!
Інгредієнти: на 6 порції.
- Огірки – 3 шт.
- Варена ковбаса – 300 гр.
- Картопля – 4 шт.
- Яйце – 6 шт.
- Редис – 6 шт.
- Цибуля зелена – 1 пучок
- Кріп – 1 пучок
- Майонез – 6 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
- Вода – 2 л
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Щоб приготувати окрошку на майонезі і оцті з ковбасою, редис промийте і наріжте акуратними кубиками.
Ковбасу також необхідно подрібнити у вигляді кубиків.
Зелений лук промиваємо під проточною водою і потім подрібнюємо на обробній дошці з допомогою ножа.
Свіжі огірки промийте, обріжте з двох сторін кінчики. Наріжте плоди невеликими кубиками.
Яйця слід відварити до готовності (близько 10 хвилин на помірному вогні). Після цього яйця остуджуємо, очищаємо і нарізаємо акуратними кубиками.
Картоплю відварюємо зручним для вас чином – можна очищений, можна в мундирі. Після цього відварну картоплю необхідно порізати невеликими кубиками.
Кріп промийте, обсушіть і подрібніть.
Всі підготовлені інгредієнти для окрошки – редис, ковбасу, зелень, огірки, яйця і картоплю – змішуємо в глибокій ємності.
Після цього додаємо до основних інгредієнтів майонез.
Потім вливаємо в ємність з вмістом воду, додаємо сіль за смаком оцет, все перемішуємо.
Окрошка на майонезі і оцті з ковбасою готова! Подавайте страву до столу порційно.
Приємного вам апетиту!
Окрошка Окрошка з ковбасою класична Окрошка з ковбасою на майонезі Окрошка з редискою Окрошка на воді з ковбасою Окрошка на майонезі з оцтом Окрошка на майонезі класична Холодна окрошка