Дуже простий варіант окрошки: з шматочками ковбаси, овочів, заправлений сметаною. Розбавляти таку окрошку можна просто водою або сироваткою. Огірки рекомендується використовувати молоді – у них солодший смак і ніжніше текстура. Пір’я цибулі також варто вибирати невеликі і ранньої зрілості, це впливає на підсумковий смак окрошки.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Яйце – 7 шт.
- Огірки – 8 шт.
- Картопля (варена) – 7 шт.
- Варена ковбаса – 400 гр.
- Цибуля зелена – 1 пучок
- Сметана – 400 гр.
- Вода – 2 л
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Рецепт приготування окрошки на сметані з ковбасою смачний! Ставимо варитися картоплю і яйця. Якщо бульби середнього розміру, час відварювання складе близько півгодини.
Даємо картоплі охолонути і очищаємо від шкірки.
Яйця варимо 10-12 хвилин круто, охолоджуємо їх і очищаємо.
Нарізаємо невеликими кубиками картоплю і яйця.
Огірки промиваємо, обсушуємо і ріжемо дрібними шматочками, пропорційно з картоплею. Пір’я зеленої цибулі промиваємо, обсушуємо і ріжемо упоперек на тонкі кільця.
Ковбасу звільняємо від оболонки і ріжемо маленькими кубиками.
Всі нарізані інгредієнти укладаємо в широку миску або каструлю, додаємо вказану кількість сметани і перемішуємо.
Пробуємо на смак і кладемо при необхідності сіль і чорний мелений перець. Отриманої суміші даємо повністю охолонути в холодильнику.
Безпосередньо перед подачею заливаємо суміш сироваткою або водою, розмішуємо і розливаємо по порційних тарілках. Прикрашаємо січеною зеленню за бажанням.
Приємного апетиту!
Дієтична ПП окрошка для схуднення Окрошка без квасу Окрошка класична Окрошка м'ясна Окрошка на воді Окрошка на сметані і воді Російська окрошка