Сироватка корисна сама по собі за рахунок вмісту у своєму складі великої кількості корисних для людського організму мікроелементів, а в поєднанні з літніми свіжими овочами в окрошці вона перетворює цю страву в справжню вітамінізовану бомбу.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Молочна сироватка – 2 л.
- Варена ковбаса – 350 гр.
- Майонез – 100 гр.
- Картопля – 5 шт.
- Яйце – 5 шт.
- Огірки – 3 шт.
- Зелень – 1 пучок
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Лимонна кислота – за смаком
Процес приготування:
Почнемо готувати окрошку на сироватці. Відварюємо картоплю в шкірці і яйця, потім їх остуджуємо і очищаємо від шкірки і шкаралупи відповідно.
Варену картоплю нарізаємо невеликими кубиками.
Варені курячі яйця також нарізаємо кубиками.
Ковбасу ріжемо квадратиками.
Огірки миємо, нарізаємо невеликими кубиками.
Зелень миємо, сушимо і дрібно рубаємо.
У глибокій каструлі змішуємо всі отримані інгредієнти. Солимо і перчимо все за смаком, заливаємо сироваткою, ретельно перемішуємо. За бажанням додати сік лимона тим, хто любить кисліші.
Розлити готову окрошку на сироватці по порційних тарілках, додати в кожну сметану або майонез за смаком. Пора пробувати апетитний літній суп!
Окрошка з ковбасою на майонезі Окрошка з лимонною кислотою Окрошка класична Окрошка на майонезі Окрошка на майонезі з лимонною кислотою Окрошка на майонезі класична Окрошка на сироватці