Апетитна і смачна окрошка з лимоном – дуже ніжне і пікантне літнє блюдо, яке відмінно втамовує апетит і освіжає. Завдяки використанню у складі цієї окрошки води і сметанки, а не, наприклад, майонезу, страва виходить досить легким і ніжним на смак.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Вода – 2 л
- Сметана – 5 – 6 ст. л.
- Варена ковбаса – 0,4 кг
- Яйце – 4 шт.
- Огірки – 0,3 кг
- Картопля (відварена) – 0,3 кг
- Редис – 0,3 кг
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
- Лимон – 0.5 шт.
- Кріп – 1 пучок
Процес приготування:
Рецепт окрошки на воді з лимоном простий у приготуванні! Наріжте на невеликі кубики варену ковбаску. Поставте отвариваться до готовності і остигати курячі яйця.
Відварну картоплю, охолоджений, також наріжте на невеликі кубики.
Потім наріжте на кубики свіжі вимиті огірочки.
Обов’язково ретельно вимийте редис і обріжте хвостики. Потім редис наріжте такими ж кубиками, як і огірочки.
Охолоджені варені яйця очистіть від шкаралупи і поріжте на кубики або пропустіть через яйцерезку.
В мисці або каструлі з’єднайте всі інгредієнти, додайте сіль і перець, а також не забудьте про дрібно порубаний кріп. У миску видавити лимонний сік і перемішайте.
В миску з окрошкою додайте сметану, влийте воду і перемішайте готову окрошку. Подавайте окрошку, прикрасивши її скибочкою лимона і попередньо злегка охолодивши.
Окрошка Окрошка без квасу Окрошка з ковбасою Окрошка з лимонною кислотою Окрошка м'ясна Окрошка на воді, з лимонною кислотою Окрошка на сметані і воді