Споконвічно російський суп-окрошку можна змінити і додати туди кропиву і м’яту, виходить дуже свіжо і незвично. Для любителів більш густих страв частина картоплі можна протерти через сито або пробити блендером з невеликою кількістю кефіру. Якщо потрібна окрошка більш кисла, слід додати буквально 1 щіпку лимонної кислоти.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Картопля – 2 шт.
- Яйце – 2 шт.
- Кефір – 550 мл
- Кропива – 1 пучок
- Цибуля зелена – 1 пучок
- М’ята свіжа – 2 гілки
- Кріп – 1 пучок
- Редис – 160 гр.
- Огірки – 1 шт.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Щоб приготувати окрошку з м’ятою, яйця відварити у підсоленій воді протягом 10 хв. після початку кипіння. Швидко перекласти в холодну воду, щоб вони охололи. Картоплю зварити у мундирі, охолодити. Зелень овочі ретельно вимити проточною водою, дати обсохнути. Для роботи з кропивою краще використовувати рукавички.
Обрізати з редиски кінчики, порізати плоди на кубики.
З огірків зрізати кінчики і нарізати на кубики разом з шкіркою.
Картоплю очистити від шкірки і порізати кубиками середнього розміру.
Яйця почистити і порізати кубиками. Для супу продукти повинні нарезаться кубиками одного розміру.
Кропиву помістити на півхвилини в крутий окріп, відкинути на сито і відразу ж обдати крижаною водою. Злегка віджати вологу і дрібно нарізати.
Додати в окрошку нашатковану кропиву, дрібно нарізану цибулю і кріп, а також м’яту. Посолити і поперчити.
Залити заготівлю холодним кефіром. Перемішати, спробувати на сіль. Якщо потрібно, додати лимонну кислоту. На 30 хв. прибрати в холодильник.
Подавати до столу з хлібом і гірчицею.
Приємного апетиту!
Дієтична ПП окрошка для схуднення Окрошка Окрошка без квасу Окрошка без ковбаси Окрошка з огірками Окрошка овочева