Такий варіант окрошки урізноманітнює меню і порадує любителів цього свіжого холодного супу. Ковбаса і обсмажену картоплю надають страві насиченість і роблять його ситним. Візьміть цей рецепт на озброєння, і він стане цікавою інтерпретацією звичного страви.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Варена ковбаса – 300 гр.
- Петрушка – 50 гр.
- Картопля – 5 шт.
- Яйце – 5 шт.
- Огірки – 2 шт.
- Цибуля зелена – 1 пучок
- Сіль – 0.3 ч. л.
- Перець чорний мелений – 0.3 ч. л.
- Майонез – 2 ст. л.
- Вода кип’ячена – 1 л
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати окрошку з смаженою картоплею. Яйця відваріть до готовності і опустіть в крижану воду для легкого очищення. Зелену цибулю і петрушку вимити, трохи обсушити і подрібніть.
Огірки добре вимийте, обріжте хвостики і нарубаєте дрібним кубиком.
З ковбаси зніміть упаковку і подрібніть так само, як огірки.
Очищені яйця розімніть виделкою.
Складіть всі продукти в миску і перемішайте.
З картоплі обріжте шкуру і наріжте смужками середнього розміру.
Розігрійте сковороду з маслом і викладіть в неї картоплю, трохи посоліть і поперчіть і доведіть до рум’яного кольору. Залиште охолонути.
Розкладіть окрошку по тарілках.
Додайте по кілька ложок картоплі.
Покладіть в кожну тарілку ложку майонезу.
Додайте холодну кип’ячену воду приблизно 0,5-1 склянку, залежно від бажаної густоти окрошки, і розмішайте.
Відразу подавайте окрошку до столу, щоб картопля не розм’як.
Приємного апетиту!
Окрошка без квасу Окрошка з ковбасою Окрошка з ковбасою класична Окрошка класична Окрошка м'ясна Окрошка на воді з ковбасою