Такий варіант окрошки урізноманітнює меню і порадує любителів цього свіжого холодного супу. Ковбаса і обсмажену картоплю надають страві насиченість і роблять його ситним. Візьміть цей рецепт на озброєння, і він стане цікавою інтерпретацією звичного страви.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Варена ковбаса – 300 гр.
  • Петрушка – 50 гр.
  • Картопля – 5 шт.
  • Яйце – 5 шт.
  • Огірки – 2 шт.
  • Цибуля зелена – 1 пучок
  • Сіль – 0.3 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 0.3 ч. л.
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Вода кип’ячена – 1 л
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:



Почнемо готувати окрошку з смаженою картоплею. Яйця відваріть до готовності і опустіть в крижану воду для легкого очищення. Зелену цибулю і петрушку вимити, трохи обсушити і подрібніть.

Огірки добре вимийте, обріжте хвостики і нарубаєте дрібним кубиком.

З ковбаси зніміть упаковку і подрібніть так само, як огірки.

Очищені яйця розімніть виделкою.

Складіть всі продукти в миску і перемішайте.

З картоплі обріжте шкуру і наріжте смужками середнього розміру.

Розігрійте сковороду з маслом і викладіть в неї картоплю, трохи посоліть і поперчіть і доведіть до рум’яного кольору. Залиште охолонути.

Розкладіть окрошку по тарілках.

Додайте по кілька ложок картоплі.

Покладіть в кожну тарілку ложку майонезу.

Додайте холодну кип’ячену воду приблизно 0,5-1 склянку, залежно від бажаної густоти окрошки, і розмішайте.

Відразу подавайте окрошку до столу, щоб картопля не розм’як.

Приємного апетиту!

Окрошка без квасу Окрошка з ковбасою Окрошка з ковбасою класична Окрошка класична Окрошка м'ясна Окрошка на воді з ковбасою