Окрошка вважається річним холодним супом із-за наявності в ньому свіжих овочів. Але, якщо додати мариновані огірки, це блюдо можна приготувати і взимку або урізноманітнити літнє меню.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Огірки солоні – 2 шт.
- Куряча грудка – 250 гр.
- Кріп – 50 гр.
- Петрушка – 50 гр.
- Картопля – 2 шт.
- Яйце – 3 шт.
- Огірки – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Редис – 6 шт.
- Сметана – 4 ст. л.
- Майонез – 2 ст. л.
- Кефір знежирений – 0,5 л.
- Сіль – 0.3 ч. л.
- Гірчиця – 1 – 2 ч. л.
- Лимонний сік – за смаком
- Цукор-пісок – 0.5 ч. л.
Процес приготування:
Як почати готувати окрошку з солоними огірками? Картоплю вимийте і відваріть в шкірці, варіть яйця круто 8 хвилин після закипання, куряче філе промийте і зваріть до готовності 20 хвилин, трохи посоливши воду спочатку. Охолоджені картоплю і яйця очистіть і подрібніть кубиком.
Куряче філе остудіть і наріжте невеликими шматочками. Солоні огірки подрібніть, так само як інші інгредієнти, дрібним кубиком.
Редиску вимийте, обріжте коріння і листяну частина зайве і наріжте тонкими скибочками. Зелень вимийте і порубаєте ножем. Цибулю очистіть і наріжте тонкими недовгими смужками. Свіжий огірок вимийте, обріжте хвостики, при необхідності видаліть шкірку і дрібно наріжте.
З’єднайте всі складові разом. Покладіть до них сметану, майонез, гірчицю, всипте трохи солі і добре розмішайте.
Налийте кефір, додайте холодну питну воду, доводячи до тієї консистенції, яку хочете отримати. Спробуйте на сіль і цукор. Вичавіть трохи лимонного соку, стежте, щоб кісточки не потрапили в окрошку. Все перемішайте і поставте в холод на 2 години.
Приємного апетиту!
Класична окрошка на кефірі Окрошка без квасу Окрошка з куркою Окрошка з курячою грудкою Окрошка на кефірі Окрошка на майонезі Окрошка на майонезі класична Російська окрошка