Борошняні вироби панкейкі родом з Північної Америки. Схожі вони на наші оладки і млинці одночасно, але за смаком більше нагадують бісквіт, хоча і виглядають, як товстий, круглий млинець невеликого розміру. Найкраще випікати панкейкі на сковороді з антипригарним покриттям без додавання олії, щоб вони вийшли дуже пишними. Подають до столу панкейкі з кленовим сиропом, зі збитими вершками або ж зі свіжими ягодами і шматочками фруктів.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Борошно пшеничне – 2 склянки
  • Вершки 10% – 2 склянки
  • Молоко коров’яче – 0.5 склянки
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Ванілін – 1 ч. л.

Процес приготування:

Як приготувати панкейкі на вершках? У зручній великій мисці збийте з сіллю і цукром пару яєць міксером або кулінарним віночком. Чим краще зіб’єте – тим пишніше вийде в підсумку ваші панкейкі.

Нагрійте молоко і вершки до 50-60 градусів, закипіти вони не повинні. Додайте їх в яєчну масу разом з двома ложками рослинного масла. Міксером все знову гарненько розмішайте.

Борошно просійте і додайте в тісто, що додасть панкейкам ще більшу легкість.

Ванільний цукор і розпушувач також додайте в тісто, збивайте тісто міксером, щоб зникли всі грудки.

По консистенції тісто для панкейків нагадує згущене молоко, його наливають на сковорідку, як млинцеве, а не викладають, як тісто для оладок.

Нагрійте сковорідку, потім зменшіть вогонь до середнього. Найкраще піч американські млинці на сковродке з антипригарним покриттям, яку не потрібно змащувати маслом. Випікайте їх по одному, так панкейкі вийдуть рівного розміру і гарної форми.

Найкраще випікати панкейкі під кришкою, слідкуючи, щоб верх млинчика покрився дірочками і ущільнився. Перевертайте, щоб підсмажити на другій стороні, але стежте, щоб низ панкейка при цьому не підгорів.

Класичний панкейк – це млинець красивого ніжно-коричневого або золотистого кольору, він пишний і рівномірно пропечений. Подавайте панкейкі, склавши їх стопкою. До таких млинців можна подавати розтоплене вершкове масло або ж збиті вершки з ягодами, якщо раптом у вас не виявилося кленового сиропу.

Приємного апетиту!

Американські панкейкі Панкейкі Панкейкі класичні Панкейкі на молоко на сковороді Панкейкі на молоці Панкейкі на молоці з розпушувачем Панкейкі на молоці класичні