Панкейкі в мультиварці – відмінний сніданок не тільки для дітей, але і дорослих. Готуються вони легко і швидко, а виходять смачними, ніжними і поживними. Панкейкі дуже добре пропікаються в мультиварці. Таке блюдо можна готувати і в якості ласощів до чаювання, і зробити традицією буденного меню.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно пшеничне – 1 склянка
  • Молоко коров’яче – 1 склянка
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.

Процес приготування:

Як приготувати панкейкі в мультиварці? Розколюємо курячі яйця і відокремлюємо білки від жовтків. Білки поки що прибираємо в сторону (можна в холодильник).

Жовтки відправляємо в зручну ємність, додаємо цукор і все це розтираємо віночком.

До жовтків вливаємо половину від необхідного за рецептом кількості молока. Все перемішуємо.

Пшеничне борошно змішати з розпушувачем, просіваємо і потім поступово вводимо суху суміш в рідку основу. Перемішуємо і потім вливаємо другу половину молока. Усе ретельно вимішуємо до отримання однорідного тіста. Можна скористатися міксером.

Беремо білки і збиваємо до стійкої піни.

Потім вводимо збиті білки в тісто і акуратно перемішуємо. У результаті тісто має вийти досить густим.

В мультиварці включаємо режим «Смаження». Коли дно чаші добре прогріється, беремо столову ложку і починаємо викладати панкейкі. Далі необхідно закрити кришку і зачекати приблизно 30 секунд.

Потім відкриваємо кришку, перевертаємо панкейкі і таким же чином обсмажуємо другу сторону.

Готову страву подаємо до столу в теплому вигляді і за бажанням з медом, згущеним молоком або сиропом.

Приємного вам апетиту!

Американські панкейкі Панкейкі Панкейкі на молоці