В період Масниці можна пекти не тільки традиційні тонкі і товсті млинці, але і оладки з панкейками. Пропонуємо спробувати шоколадні панкейкі з додаванням білого кунжуту. Виходить оригінально і дуже смачно, кунжут приємно хрумтить на зубах і змінює звичну текстуру панкейків.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно пшеничне – 220 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Молоко коров’яче – 250 мл
  • Шоколад темний – 55 гр.
  • Масло вершкове – 25 гр.
  • Кунжут – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Розпушувач тіста – 2 ч. л.
  • Сіль – за смаком
  • Масло олію – для смаження

Процес приготування:

Почнемо готувати панкейкі з шоколадом. Поламати шоколад в каструлю, туди ж нарізати вершкове масло. Розпустити суміш на слабкому вогні, перемішати і вилити в миску, остудити. Відправити туди ж сіль, цукровий пісок, вбити яйце. Все добре розмішати виделкою або вінчиком.

Молоко підігріти до ледь теплого стану, влити в суміш і збити.

Борошно просіяти двічі з розпушувачем, висипати в тісто. Туди ж всипати білий кунжут.

Розігріти сковороду, влити в центр трохи рослинного масла. Наливати по 2 ст. л. шоколадного тіста в центр сковороди, тісто сама прийме потрібні форми. Піч панкейкі на слабкому вогні.

Як тільки в панкейках з’являються дірочки, їх потрібно перевернути на іншу сторону і пекти до готовності.

Скласти готові панкейкі у вигляді рівної стопки один на одного, полити зверху розтопленим гірким або молочним шоколадом, можна полити розтопленої шоколадно-горіховою пастою.

Приємного апетиту!

Американські млинці Американські панкейкі Панкейкі на молоко на сковороді Панкейкі на молоці Панкейкі на молоці з розпушувачем Шоколадні панкейкі