Рум’яні апетитні панкейкі на сніданок просто не можуть не сподобається. М’якуш у них м’який і ніжний, золотиста скоринка і щільна. На приготування тіста йде пара хвилин, обсмажування панкейків також не займе багато часу. Подавати ці традиційні американські оладки можна з різними сиропами, медом, ягодами і фруктами.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Борошно пшеничне – 200 гр.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Лимонний сік – 0.5 ч. л.
- Яйце – 1 шт.
- Молоко коров’яче – 200 мл
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка
- Ягоди для прикраси
Процес приготування:
Приступимо до готування панкейків за п’ять хвилин. В великій мисці змішуємо всі сухі інгредієнти: висипаємо борошно, цукор, соду, сіль. Промешиваем все разом кілька разів віночком, щоб змішати всі компоненти. Розбиваємо яйце поверх сухої суміші.
Міксером або віночком вручну розмішуємо яйце з сухими інгредієнтами, по черзі підливаючи молоко, рослинне масло і лимонний сік. Розмішуємо до зникнення грудочок і отримання повністю однорідного тесту.
Для смаження панкейків необхідна сковорода з антипригарним покриттям. Оскільки тісто вже містить масло, змащувати таку сковорідку олією додатково вже не потрібно. Розігріваємо сковороду до гарячого стану і ложкою виливаємо на неї тісто у вигляді невеликих кружечків бажаного диамета. Щоб панкейкі виходили круглими, тісто потрібно виливати з ложки, тримаючи її вертикально, даючи масі стекти в напрямку носика приладу. Смажимо панкейкі пару хвилин, поки на сирій поверхні не з’являться дрібні бульбашки. З допомогою тонкої лопаточки перевертаємо панкейкі на іншу сторону і смажимо ще кілька хвилин.
Готові панкейкі складемо стопкою на сервірувальну тарілку. Прикрашаємо ягодами, кружечками банани, поливаємо улюбленим сиропом або медом. Подаємо в теплому вигляді.
Приємного апетиту!
Американські панкейкі Панкейкі Панкейкі без розпушувача Панкейкі з содою Панкейкі на молоко на сковороді