«Боярська» великдень з безліччю дуже смачних інгредієнтів, таких як, вершки, горіхи і цукати. Сирний десерт виходить таким ніжним, що миттєво тане в роті. Гості точно будуть просити добавки!
Інгредієнти: на 5 порц.
- Сир – 500 гр.
- Масло вершкове – 200 гр.
- Желатин харчовий – 10 гр.
- Вершки 33% – 0.5 склянки
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Яєчний жовток – 3 шт.
- Родзинки – 1 ст. л.
- Мигдаль – 1 ст. л.
- Цукати – 1 ст. л.
- Ванільний цукор – за смаком
- Кардамон – за смаком
Процес приготування:
Як почати готувати сирну паску з желатином і вершками? М’яке вершкове масло перетираємо з цукром дочиста і поступово вводимо жовтки і желатин. Розмішуємо до повного розчинення цукрових кристалів і залишаємо до набухання желатину. Сюди ж, за смаком додаємо ванілін і кардамон.
Сир перетираємо через металеве сито або подрібнюємо за допомогою заглибного блендера. Дії повторюємо до отримання однорідної маси без жодної грудочки. Далі додаємо цукати, горіхи і сухофрукти.
Жирні вершки збиваємо вінчиком або міксером до появи стійких піків. Потім збиті вершки акуратно і поступово вводимо в сирну масу, перемішуючи силіконової лопаткою, як би зверху вниз. В результаті, отримуємо пишну і ніжну масу.
Марлю складаємо удвічі, змочують у воді і віджимаємо, устеляємо форму. Викладаємо отриману сирну масу, а зверху встановлюємо гніт і прибираємо в холодильну камеру до повного застигання, приблизно на 5-6 годин.
Виймаємо великдень з холодильника, акуратно виймаємо з форми і знімаємо марлю. Прикрашаємо на свій смак і насолоджуємося. Приємного апетиту!
Класична сирна паска Святковий стіл на Великдень Сирна паска Сирна паска без випічки Сирна паска з вершками Сирна паска з горіхами Сирна паска з родзинками