Дріжджове тісто для пасок можна готувати як безопарним, так і опарним методом. В останньому випадку м’якуш має більш пористу структуру. Пропонуємо приготувати в хлібопічці паску саме опарним способом. Спочатку замісимо невеликий обсяг дріжджової маси і відправимо на расстойку. Після цього підмішаємо інші інгредієнти і залишимо на заміс, расстойку і подальшу випічку.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Сухі дріжджі – 7 гр.
  • Борошно пшеничне (для опари) – 17 гр.
  • Цукор-пісок (для опари) – 1 ст. л.
  • Молоко коров’яче (для опари) – 50 мл
  • Молоко коров’яче (для тіста) – 50 мл
  • Масло вершкове – 60 гр.
  • Яєчний жовток – 3 шт.
  • Сметана – 50 гр.
  • Цукор-пісок (для тіста) – 110 гр.
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Ванілін – 1 щіпка
  • Ізюм – 40 гр.
  • Цукати – 40 гр.
  • Лимонна цедра – 1 ч. л.
  • Цукрова пудра – 1 склянка
  • Яєчний білок – 1 шт.
  • Кондитерська посипання – для прикраси

Процес приготування:

Почнемо готувати паску на опарі в хлібопічці. У чашу вливаємо тепле молоко для опари, закладаємо вказану кількість борошна, цукру і сухих дріжджів. Поміщаємо чашу в хлібопічку, закриваємо кришку і вибираємо режим «Паска» на 750 гр.

В залежності від моделей хлібопічки назва режиму може відрізнятися, потрібно вибрати програму, яка включає в себе час на заміс і расстойку опари, згідно інструкції.

Поки опара підходить, в окрему миску викладаємо жовтки, цукровий пісок для тіста. Розтираємо до однорідності. У підійшла опару викладаємо жовткову масу, додаємо сметану, вливаємо молоко для тіста. Вершкове масло ріжемо на дрібні кубики і закладаємо в чашу.

Додаємо просіяне борошно, ванілін, сіль і лимонну цедру. Родзинки промиваємо й обсушуємо на рушник. Закладаємо родзинки разом з цукатами в диспенсер. Закриваємо кришку, натискаємо «Старт»

Коли пролунає сигнал готовності паски, відкриваємо кришку, дістаємо чашу і отримуємо готову паску.

Даємо куличу охолонути. Для приготування глазурі в миску викладаємо яєчний білок і висипаємо цукрову пудру. Віночком або міксером збиваємо все разом до одержання густої маси. Отриманої глазур’ю покриваємо поверхню теплого паски, даємо масі стекти по краях тонкими краплями. Посипаємо зверху кондитерської посипкою. Зберігаємо паску в закритому посуді, щоб не черствів.

Смачного!

Великодні паски Великодні паски на опарі Великодні паски на яєчних жовтках паски з цедрою лимона паску класичний Страви на Великдень Тісто для пасок