Великодній дріжджовий паска на сметані можна їсти після свята ще тиждень, наприклад, намазуючи з ранку вершковим маслом і запиваючи гарячим чаєм. Білки від яєць можна використовувати в безе або заморозити. Випічка виходить ніжною і повітряної.


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Борошно пшеничне – 1 кг
  • Сметана 26% – 200 гр.
  • Яйце – 8 шт.
  • Молоко коров’яче – 100 мл
  • Сухі дріжджі – 2 ч. л.
  • Цукор-пісок – 400 гр.
  • Ізюм – 130 гр.
  • Цукати – 7 ст. л.
  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Сіль – 1 ч. л.

Процес приготування:

Як приготувати паску на сметані? Приготувати опару, змішавши дріжджі, 1 ст. л. борошна, тепле молоко і 1 ч. л. цукру. Залишити піднятися на півгодини.

З яєць знадобиться 2 цілих яйця і 6 жовтків. Все це збовтати, змішати з цукром, сметаною і опарою. Потроху додавати 2/3 частини борошна. Вийде тісто по консистенції як на оладки. Прибрати в тепле місце без протягів, де тісто підніметься за 2 години. Після цього додати в тісто розм’якшене вершкове масло, цукати і родзинки, замочений на ніч в алкоголі.

Всипати залишки борошна і добре розмішати.

Готове тісто знову прибрати в тепле місце і дати вирости в об’ємі в 2 рази.

Тісто дуже добре піднімається.

Форми для пасок вистилати харчовим пергаментом, змастити олією. Викласти тісто, заповнюючи 2/3 об’єму форм. Дати підійти ще 20 хв.

Випікати приблизно 45-55 хв. при температурі 170 градусів. Декорувати глазур’ю і посипками.

Приємного апетиту!

Великодні паски на вершковому маслі Великодні паски на молоці Маленькі паски паска з родзинками на сухих дріжджах паску класичний паску як у бабусі Смачні великодні паски