Великодній дріжджовий паска на сметані можна їсти після свята ще тиждень, наприклад, намазуючи з ранку вершковим маслом і запиваючи гарячим чаєм. Білки від яєць можна використовувати в безе або заморозити. Випічка виходить ніжною і повітряної.
Інгредієнти: на 3 порції.
- Борошно пшеничне – 1 кг
- Сметана 26% – 200 гр.
- Яйце – 8 шт.
- Молоко коров’яче – 100 мл
- Сухі дріжджі – 2 ч. л.
- Цукор-пісок – 400 гр.
- Ізюм – 130 гр.
- Цукати – 7 ст. л.
- Масло вершкове – 200 гр.
- Сіль – 1 ч. л.
Процес приготування:
Як приготувати паску на сметані? Приготувати опару, змішавши дріжджі, 1 ст. л. борошна, тепле молоко і 1 ч. л. цукру. Залишити піднятися на півгодини.
З яєць знадобиться 2 цілих яйця і 6 жовтків. Все це збовтати, змішати з цукром, сметаною і опарою. Потроху додавати 2/3 частини борошна. Вийде тісто по консистенції як на оладки. Прибрати в тепле місце без протягів, де тісто підніметься за 2 години. Після цього додати в тісто розм’якшене вершкове масло, цукати і родзинки, замочений на ніч в алкоголі.
Всипати залишки борошна і добре розмішати.
Готове тісто знову прибрати в тепле місце і дати вирости в об’ємі в 2 рази.
Тісто дуже добре піднімається.
Форми для пасок вистилати харчовим пергаментом, змастити олією. Викласти тісто, заповнюючи 2/3 об’єму форм. Дати підійти ще 20 хв.
Випікати приблизно 45-55 хв. при температурі 170 градусів. Декорувати глазур’ю і посипками.
Приємного апетиту!
Великодні паски на вершковому маслі Великодні паски на молоці Маленькі паски паска з родзинками на сухих дріжджах паску класичний паску як у бабусі Смачні великодні паски