Пропонуємо рецепт паски на віденському тесті з сухими дріжджами. Світле христове воскресіння просто немислимо уявити без свіжоприготованого паски. Така випічка – гордість будь-якої господині. Випічка з ним виходить повітрям, ароматною і дуже смачною. З таким паскою дійсно буде чим пишатися!
Інгредієнти: на 12 порц.
- Борошно пшеничне – 1.2 кг
- Молоко коров’яче – 500 мл
- Масло вершкове – 200 гр.
- Яйце – 6 шт.
- Цукор-пісок – 300 гр.
- Ізюм – 300 гр.
- Сухі дріжджі – 11 гр.
- Ванілін – 1 ч. л.
- Яєчний білок – 2 шт.
- Цукор-пісок – 100 гр.
Процес приготування:
Готувати паску на віденському тесті легко! Молоко трохи підігріваємо, додаємо в нього дріжджі, повністю розчиняємо.
Поступово вводимо в молоко з дріжджами 500 г борошна, вимішуємо.
Ставимо миску з опарою в тазик з теплою водою.
Накриваємо все кухонним рушником.
Чекаємо, поки опара збільшиться в розмірах (близько півгодини).
Відокремлюємо жовтки від білків. Гарненько розтираємо жовтки з цукром і ванільним цукром.
До білків додаємо дрібку солі і ретельно збиваємо до утворення піни.
До опарі вливаємо жовтки з цукром, перемішуємо.
Вершкове масло розтоплюємо на водяній бані, додаємо масло в каструлю з опарою, перемішуємо.
В тісто вводимо білки, вимішуємо.
Поступово додаємо в тісто борошно, замішуємо круте, не прилипающее до рук тісто.
Тісто ставимо в тепле місце на годину для збільшення його обсягів.
Родзинки замочуємо у воді на 10 хвилин, зливаємо воду.
У тісто додаємо родзинки, все ретельно вимішуємо.
Залишаємо тісто ще на деякий час, щоб воно піднялося.
Форму для випікання змащуємо вершковим маслом, заповнюємо форму тестом.
Накриваємо форму харчовою плівкою, даємо тісту у формі піднятися.
тісто ставимо в розігріту до 100 градусів духовку на 10 хвилин. Потім збільшити температуру до 180 градусів і випікати паску 35 хвилин. Готовність паски на сухих дріжджах перевіряти зубочисткою.
Для глазурі збиваємо 2 білки з дрібкою солі.
Додаємо до збитим білків 100 грам цукру, збиваємо масу до утворення стійких піків.
Готовий паску на сухих дріжджах зверху змащуємо підготовленої глазур’ю, прикрашаємо кондитерської посипкою за бажанням. Приємного чаювання!
Приємного чаювання!
Великодні паски в духовці Великодні паски на вершковому маслі Здобні великодні паски паска з родзинками класичний паски з родзинками паску як у бабусі Повітряні великодні паски Солодкі паски