Апетитний паску в мультиварці Панасонік найпростіше приготувати завдяки такій помічниці, яка дозволить куличу точно не підгоріти і добре тримати форму. Звичайно, в основному паска залежить від тесту, тому ми наводимо докладний рецепт від початку приготування і до кінця.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Молоко коров’яче – 250 мл
- Сухі дріжджі – 25 гр.
- Цукор-пісок – 175 гр.
- Борошно пшеничне – 600 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Масло вершкове – 120 гр.
- Масло соняшникове – 30 гр.
- Родзинки – 50 – 80 гр.
- Цукрова пудра – 250 гр.
- Лимонна кислота – 1 ст. л.
- Ванілін – за смаком
- Кондитерська посипання – за бажанням
Процес приготування:
Почнемо готувати паску в мультиварці Панасонік. Для початку приготуйте опару для тіста. Для цього в теплому молоці розчиніть дріжджі, додайте трохи цукрового піску і трохи борошна.
Суміш перемішайте і накрийте рушником. Залиште хвилин на 15-20, щоб опара піднялась.
У мисці з’єднайте два яйця і один жовток, додайте цукровий пісок і збийте пі допомогою міксера.
Сіль і ванілін додайте в суміш і знову збийте. Змішайте опару з іншими інгредієнтами.
Поступово просеивайте борошно, паралельно вимішуючи тісто.
Далі введіть в тісто розм’якшене, але не розтоплене вершкове масло. Замісіть тісто ще раз і зробіть його однорідним.
Тісто сформуйте в кулю і приберіть в миску під плівку, доки воно не підніметься.
Через певний час вийміть тісто з-під плівки.
З’єднайте тісто з ретельно вимитим і просушеним родзинками і замісіть його.
Тісто перемістіть в миску і накрийте рушником до підйому.
Змастіть рослинною олією чашу мультиварки і перекладіть туди тісто, закрийте кришку. Увімкніть режим «Підігрів» на 15 хвилин, почекайте, поки тісто збільшиться в 2-3 рази.
Увімкніть режим «Випічка» на півтори години і готуйте паска.
Готову паску потрібно дістати з мультиварки і остудити його на решітці.
Для прикраси паски приготуйте глазур з охолодженого білка, цукрової пудри, лимонної кислоти.
Великодні паски Великодні паски на вершковому маслі Великодні паски на молоці Здобні великодні паски Смачні великодні паски Солодкі паски