Паста Карбонара – блюдо, яке може приготувати навіть починаюча господиня. Існує безліч рецептів пасти. Сьогодні я хочу запропонувати рецепт неймовірно смачною і ситною пасти Карбонара, приготовленої з шинкою, вершками та сиром.
Інгредієнти: на 3 порції.
- Вершки – 200 мл
- Шинка – 100 гр.
- Сіль – за смаком
- Макарони – 200 гр.
- Яєчний жовток – 3 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сир Пармезан – 50 гр.
Процес приготування:
Почнемо готувати пасту карбонара з шинкою, вершками та сиром. Шинку очистити від оболонки, і наріжте тонкою соломкою.
Часник очистіть від лушпиння, промийте і дрібно нарубаєте гострим ножем.
Сир «Пармезан» натріть на дрібній тертці, викладіть в глибоку ємність і влийте необхідну кількість вершків. Вершки можна використовувати будь-якої жирності. Замість «Пармезану» можна використовувати будь-сир твердого сорту.
Додайте курячі жовтки. Перемішайте до стану однорідної консистенції.
Глибоку сковороду розігрійте на вогні, налийте невелику кількість оливкової олії, викладіть подрібнений часник і трохи обсмажте.
Потім викладіть підготовлену шинку.
Постійно помішуючи, обсмажте до золотистого кольору. Посоліть і поперчіть.
В каструлю або сотейник налийте воду, поставте на вогонь і закип’ятіть, додайте трохи солі, викладіть вказане в рецепті кількість тальятелле. Готуйте до стану аль-денте протягом часу, зазначеного на упаковці, злити через друшляк.
В сотейник з відвареними тальятелле викладіть обсмажену шинку з часником і залийте приготовленим соусом. Ретельно перемішайте до однорідної консистенції.
Пасту перекладіть на сковороду. Постійно помішуючи, прогрійте кілька хвилин до загустіння соусу.
На порційні тарілки викладіть приготовлену пасту Карбонара з шинкою, вершками та сиром, зверху присипте невеликою кількістю подрібненого сиру.
Подавайте вершкову пасту на стіл.
Приємного апетиту!
Паста карбонара Паста карбонара з шинкою Паста карбонара з шинкою і вершками Паста карбонара класична Паста карбонара у вершковому соусі