Печериці – гриби хоч і низькокалорійні, але досить ситні. Шашлик з печериць замінить м’ясної і багатьом може сподобатися навіть більше останнього.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Печериці свіжі – 500 гр.
- Сметана 20% – 150 гр.
- Гірчиця – 0.5 ч. л.
- Кріп – 30 гр.
- Сіль – 0.33 ч. л.
- Часник – 2 зуб.
Процес приготування:
Як почати готувати печериці на мангалі зі сметаною з часником? Гриби промийте, почистіть капелюшки і обсушіть їх небагато.
В глибоку миску викладіть сметану і посоліть.
Додайте трохи гірчиці (можна зернову), подрібнений кріп і все розмішайте.
Видавіть туди ж часник через прес.
Складіть гриби в каструлю або миску.
Перекладіть в соус печериці і добре розмішайте. Закрийте кришкою і поставте в холодильник на 2 години.
Гриби надіньте на шампури і смажте на середнього спека вугіллі. Через кожні 5 хвилин ворочайте, щоб боки стали золотистими, але не підгоріли.
Приємного апетиту!
Маринад для печериць з часником Маринад для печериць на мангалі Печериці на мангалі Шашлик із печериць на мангалі