Печериці – гриби хоч і низькокалорійні, але досить ситні. Шашлик з печериць замінить м’ясної і багатьом може сподобатися навіть більше останнього.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Печериці свіжі – 500 гр.
  • Сметана 20% – 150 гр.
  • Гірчиця – 0.5 ч. л.
  • Кріп – 30 гр.
  • Сіль – 0.33 ч. л.
  • Часник – 2 зуб.

Процес приготування:

Як почати готувати печериці на мангалі зі сметаною з часником? Гриби промийте, почистіть капелюшки і обсушіть їх небагато.

В глибоку миску викладіть сметану і посоліть.

Додайте трохи гірчиці (можна зернову), подрібнений кріп і все розмішайте.

Видавіть туди ж часник через прес.

Складіть гриби в каструлю або миску.

Перекладіть в соус печериці і добре розмішайте. Закрийте кришкою і поставте в холодильник на 2 години.


Гриби надіньте на шампури і смажте на середнього спека вугіллі. Через кожні 5 хвилин ворочайте, щоб боки стали золотистими, але не підгоріли.

Приємного апетиту!

Маринад для печериць з часником Маринад для печериць на мангалі Печериці на мангалі Шашлик із печериць на мангалі