Молоді огірочки завжди активно йдуть в закачування, а ось з переростками часто виникають питання. Такі огірки вже більш жорсткі, менш хрусткі і в цілому не такі смачні. Але якщо правильно підготувати такі екземпляри і замаринувати пряним складом, вийде дуже смачна заготівля, не поступається за смаком молодим співбратам. Важливо дотримуватися пропорції і техніку приготування.
Інгредієнти: на 4 л.
- Огірки (перерослі) – 2 кг
- Часник – 0,5 головок
- Кріп – 50 гр.
- Парасольки кропу – 3 шт.
- Сіль – 50 гр.
- Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
- Оцет столовий 9% – 100 мл
- Масло рослинне – 150 мл
- Гірчиця порошок – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
Процес приготування:
Щоб приготувати переросли огірки на зиму, огірки ретельно промиваємо і заливаємо холодною водою. Залишаємо на кілька годин для замочування, щоб плоди стали соковитіше.
Підготовлені огірки обсушуємо і зрізаємо кінчики з обох сторін.
огірок Нарізаємо кожен на брусочки довжиною три-чотири сантиметри і товщиною один-два сантиметри. Якщо насіння занадто м’які, їх необхідно вирізати і не використовувати.
В окремій мисці готуємо суміш для маринаду. Для цього змішуємо цукровий пісок, сіль, чорний мелений перець, сухий порошок гірчиці і пропущений через прес часник.
Вливаємо в миску рослинну рафіновану олію і оцет, згідно указаної пропорції. Усе ретельно змішуємо.
Зелень і суцвіття кропу промиваємо, обсушуємо і дрібно нарізаємо ножем.
В ємність з брусочками огірків додаємо нарізаний кріп і заливаємо приготований маринад. Перемішуємо все руками, намагаючись рівномірно розподілити склад для маринування і зелень по всім кусочкам огірків.
Залишаємо огірки на півтори години при кімнатній температурі для того, щоб вони пустили сік і промариновались.
Після закінчення зазначеного часу розкладаємо огірки з сухим стерильним банкам, заливаємо маринадом з соком і прикривають кришками.
Ставимо банки стерилізуватися на двадцять хвилин і закатуємо стерильними кришками. Даємо банкам повністю охолонути і прибираємо їх в прохолодне і темне місце зберігання.
Приємного апетиту!
Засолювання огірків з гірчицею на зиму Консервовані огірки з оцтом на зиму Огірки без хрону на зиму Огірки гарячим способом на зиму Огірки з насінням гірчиці на зиму Солодкі мариновані огірки з оцтом в літрових банках на зиму Солодкі мариновані огірки на зиму шматочками Огірки на зиму