Найніжніший сметанний десерт, який закінчується ще до повного охолодження! В інгредієнтах ви можете побачити джем, але не лякайтеся: для його приготування потрібно всього лише приварити кілька плодів у цукрі до розм’якшення, це займає кілька хвилин. В іншому, цей пиріг готується швидко, а з’їдається ще швидше.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Масло рослинне – 150 мл
- Сметана – 150 гр.
- Цукор-пісок – 2 кг
- Яйце – 3 шт.
- Борошно – 150 гр.
- Розпушувач тіста – 0.5 ч. л.
- Сода харчова – 1 щіпка
- Абрикоси – 400 гр.
- Джем абрикосовий – 100 мл
- Ванілін – за смаком
Процес приготування:
Як почати готувати пісочний пиріг з абрикосами і сметаною? У глибокій пиалке змішуємо три яйця з дрібкою солі і віночком або вилкою збиваємо до утворення піни.
У цю масу додаємо майже цілий стакан цукрового піску, ванілін за бажанням і перемішуємо.
Не перестаючи помішувати, вливаємо 150 мл рослинного масла (необхідно використовувати масло без запаху).
150 грам сметани (можна замінити натуральним йогуртом) додаємо до маси, частина залиште і погасите в ній соду.
Борошно з’єднуємо з половиною чайної ложки розпушувача і просіваємо через сито, для того, щоб борошно наситилася киснем, і наш пиріг вийшов повітряним.
Змішуємо всі інгредієнти: яєчну суміш, погашену сметаною соду і борошно – все ретельно перемішуємо до однорідності.
Деко або форму для запікання застеляємо пергаментним папером для запікання і виливаємо на неї рідке тісто.
Фрукти ретельно промиваємо під струменем води, видаляємо хвостики і розрізаємо на дві частини, виймаючи кісточки.
На тісто викладаємо абрикоси (зрізом вниз) і трохи їх притапливаем.
Відправляємо заготівлю пирога в духовку на 20-25 хвилин при температурі 180 градусів.
Після закінчення часу дістаємо гарячий пиріг, злегка остуджуємо і рясно змащуємо верхівку джемом.
Після повного охолодження можна посипати цукровою пудрою для прикраси.
Приємного апетиту!
Заливний пиріг Заливний пиріг на сметані Пиріг з абрикосами Пиріг з абрикосами в духовці Пироги Тісто для заливного пирога Тісто для заливного пирога на сметані