Плов з нутом, приготовлений на вогнищі, приголомшливий рецепт знайомого всім страви. Рис з нутом відмінно поєднуються і добре доповнюють смакові якості один одного. Плов виходить ще ситніше і апетитніше! Просто смакота!


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Рис білий – 800 гр.
  • М’ясо – 1 кг
  • Нут – 250 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 3 головки
  • Морква – 3 шт.
  • Перець червоний мелений – 1,5 ч. л.
  • Часник – 1 головка
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Зіра – 0,5 ч. л.
  • Вода – 2,5 л
  • Масло рослинне – 100 мл

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування плову на багатті з нутом? Нут замочуємо на ніч у холодній воді, щоб було швидше її варити.

М’ясо чистимо від плівки, промиваємо та нарізаємо кубиками приблизно 1,5*1,5 див.

Цибулю чистимо від луски і ріжемо його кільцями або півкільцями.

Моркву очищаємо, промиваємо та нарізаємо тонкою соломкою.

Тепер беремо казан, заливаємо рослинне масло і викладаємо шматочки м’яса. Смажимо на вогні 10 хв, помішуючи.

Додаємо до них цибулю і морквину і продовжуємо готувати 10 хв.

Тепер додаємо рис і нут, засипаємо сіль і спеції, головку часнику кладемо цілком, також заливаємо воду. Продовжуємо варити близько 60 хв. до повної готовності нуту і рису. Якщо вода выкипаем, додаємо ще трохи.

Смачного!

Пісний плов Плов без м'яса Плов без цибулі Плов з м'ясом Плов з нутом Співвідношення рису і води для плову в мультиварці Узбецький плов в казані Узбецький плов в казані на вогнищі