Плов з нутом, приготовлений на вогнищі, приголомшливий рецепт знайомого всім страви. Рис з нутом відмінно поєднуються і добре доповнюють смакові якості один одного. Плов виходить ще ситніше і апетитніше! Просто смакота!
Інгредієнти: на 10 порц.
- Рис білий – 800 гр.
- М’ясо – 1 кг
- Нут – 250 гр.
- Цибуля ріпчаста – 3 головки
- Морква – 3 шт.
- Перець червоний мелений – 1,5 ч. л.
- Часник – 1 головка
- Сіль – 1 ст. л.
- Зіра – 0,5 ч. л.
- Вода – 2,5 л
- Масло рослинне – 100 мл
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування плову на багатті з нутом? Нут замочуємо на ніч у холодній воді, щоб було швидше її варити.
М’ясо чистимо від плівки, промиваємо та нарізаємо кубиками приблизно 1,5*1,5 див.
Цибулю чистимо від луски і ріжемо його кільцями або півкільцями.
Моркву очищаємо, промиваємо та нарізаємо тонкою соломкою.
Тепер беремо казан, заливаємо рослинне масло і викладаємо шматочки м’яса. Смажимо на вогні 10 хв, помішуючи.
Додаємо до них цибулю і морквину і продовжуємо готувати 10 хв.
Тепер додаємо рис і нут, засипаємо сіль і спеції, головку часнику кладемо цілком, також заливаємо воду. Продовжуємо варити близько 60 хв. до повної готовності нуту і рису. Якщо вода выкипаем, додаємо ще трохи.
Смачного!