В мультиварці-скороварці їжа готується швидше, ніж зазвичай. Однак, щоб приготувати плов в цій техніці, необхідно дотримуватися певну технологію: підсмажити м’ясо, приготувати казан і загасити його разом з рисом.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Баранина – 500 – 600 гр.
- Цибуля ріпчаста – 350 – 400 гр.
- Морква – 350 – 400 гр.
- Рис білий – 1,5 ст.
- Часник – 1 головка
- Приправа (на вибір) – 2 ст. л.
- Масло рослинне – 2 – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Готувати плов з бараниною в мультиварці-скороварці просто! Баранину помийте і наріжте великими шматками. Складіть м’ясо в чашу мультиварки-скороварки, влийте 500 мілілітрів води, додайте трохи солі і варити його в режимі «Гасіння» 40 хвилин. Далі переведіть скороварку в режим «Випічка», влийте пару столових ложок рослинного масла і обсмажте м’ясо до рум’яної скоринки.
Моркву очистіть, помийте і наріжте соломкою. З лука зніміть піну, наріжте його кільцями.
Додайте овочі в чашу мультиварки-скороварки і тушкуйте до напівготовності. Після цього додайте приправу для плову, перемішайте і продовжуйте смажити 10 хвилин.
Рис промийте проточною водою кілька разів, викладіть його поверх зірвака рівномірним шаром. Залийте вміст чаші окропом або гарячим м’ясним бульйоном, в центр втопіть цілу готування часнику. Посоліть страву ще раз.
Закрийте кришку мультиварки-скороварки і виберіть режим «Каша» на 30 хвилин.
Після сигналу не відкривайте кришку 10 хвилин, дайте страві настоятися. Потім перемішайте плов і подавайте на стіл в гарячому вигляді.
Смачного!