Така варіація плову сподобається любителям каш і поєднання рису з сухофруктами. Страва добре підходить для вечері, так як досить поживний, але не важкий. Рис добре насичує, а сухофрукти додають «настрою» солодким смаком і яскравим кольором, а також забезпечують організм цінного клітковиною. На відміну від в’язкої каші, такий плов – розсипчастий, так як для його приготування використовуємо довгозерний або пропарений рис. Як варіант, можна брати бурий або дикий – корисність страви з таким рисом тільки зросте.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Рис пропарений – 0.5 склянки
  • Вода – 400 мл
  • Морква – 50 гр.
  • Курага – 50 гр.
  • Родзинки (темний) – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Цукор-пісок – 2 ч. л.
  • Барбарис – 1 ч. л.
  • Мед – за смаком
  • Масло вершкове – за смаком

Процес приготування:

Готувати плов з курагою і родзинками в мультиварці просто! Готуємо курагу. Ретельно промиваємо її в теплій воді. Якщо сухофрукт м’який, то попереднє замочування не потрібно. Якщо ж курага жорстка, по після промивання краще замочити її в теплій воді хоча б на п’ятнадцять-двадцять хвилин. Після цього ріжемо підготовлену курагу на невеликі шматочки – орієнтовно такого ж розміру, як родзинки.

Займемося рисом. Поміщаємо його в миску і промиваємо кілька разів. В кінці промивання вода повинна залишатися повністю прозорою, а зернятка повинні придбати злегка «скляний» вид – це буде говорити про те, що зайвий крохмаль змито, і розсипчастий плов вийде.

Моркву чистимо від шкірки, миємо, обсушуємо, натираємо на крупній тертці. В даному випадку ми використовували терту заморожену моркву і попередньо її не розморожували. Як варіант, моркву можна також порізати кубиками або брусочками.

В чашу мультиварки поміщаємо промитий рис, висипаємо на нього нарізану курагу. Ізюм також моєму в теплій воді і викладаємо в чашу.

Далі закладаємо в чашу моркву.

До покладених у чашу інгредієнтів вливаємо гарячу воду у зазначеній кількості. Додаємо барбарис для аромату.

В останню чергу всипаємо в майбутній плов цукровий пісок і щіпку солі. Поміщаємо в чашу мультиварки, закриваємо кришку і вибираємо програму «Плов» на тридцять хвилин, натискаємо «Старт».

Після закінчення часу встановленого режиму мультиварку відключаємо, даємо плову постояти під кришкою ще п’ять хвилин. Потім відкриваємо кришку, перемішуємо лопаткою плов і розкладаємо його по порційних тарілках. Подаємо до столу в гарячому вигляді. Додатково можна полити блюдо медом або варенням, покласти зверху шматочок вершкового масла, посипати рубаними горіхами, корицею, кунжутом.

Приємного апетиту!

Плов без цибулі Плов з м'ясом та ізюмом Плов з пропаренным рисом Плов з родзинками солодкий Солодкий плов Солодкий плов з курагою і родзинками Співвідношення рису і води для плову в мультиварці