Рецепт помідорів під снігом на 3-х літрову банку універсальний. З ним ваші помідори в будь-якому випадку вийдуть відмінними. Помідори виходять дуже соковитими, ароматними та смачними, вони підійдуть в якості закуски до будь-якої страви і стануть родзинкою сімейного або званого обіду.
Інгредієнти: на 3 л.
- Помідори свіжі – 1 кг
- Часник – 1 головка
- Перець духмяний горошок – 6 шт.
- Насіння гірчиці – 2 ч. л.
- Цукор-пісок – 4 ст. л.
- Сіль – 2 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 8 ч. л.
Процес приготування:
Як почати готувати помідори під снігом на 3-х літрову банку? Підготувати все необхідне для приготування помідорів під снігом інгредієнти.
Помідори перебрати, помити і просушити на кухонному рушнику.
Часник очистити.
Банки і кришки стерилізувати будь-яким зручним для вас способом. Наприклад, в мікрохвильовці.
Кожен помідор проколоти у плодоніжки зубочисткою, щоб вони не лопнули від окропу. Щільно укласти в банки помідори, залити їх окропом і залишити на 10 хвилин.
Для розсолу закип’ятити воду, розчинити в ній цукор і сіль, додати духмяний перець горошком. В кінці влити в розсіл оцет, все ретельно перемішати.
Часник натерти на дрібній тертці.
З помідорів злити окріп, відправити часник в банки з помідорами.
Додати в банки зерна гірчиці.
Залити готовим розсолом . Банки закатати.
Перевернути банки з помідорами під снігом догори дном, укутати ковдрою, дати повністю охолонути. Зберігати помідори під снігом в прохолодному і темному приміщенні.
Закрутки помідорів на зиму Мариновані помідори в 3-х літрових банках Помідори без стерилізації на зиму Помідори гарячим способом Помідори на 2 літрову банку на зиму Солодкі мариновані помідори Солодкі мариновані помідори з оцтом Солодкі помідори на зиму