Апетитні помідори у желатиновій заливці готуються легко і швидко. Можна обійтися без стерилізації. Таку закуску можна подати до гарніру і гарячих страв.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Помідори свіжі – 800 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Желатин харчовий – 1 ст. л.
  • Сіль – 1,5 ст. л.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Вода – 800 мл
  • Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Зелень – за смаком

Процес приготування:

Готувати помідори у желатиновій заливці легко! Помідори промиваємо, позбавляє від хвостиків і ріжемо часточками. Цибулину нарізаємо півкільцями.

Желатин заливаємо склянкою води і залишаємо набухати 20 хвилин.

Приготуємо маринад. З’єднуємо оцет, сіль, цукор і спеції, варимо на плиті 3 хвилини. Додаємо настоявшийся желатин і продовжуємо варити ще 2 хвилини на повільному вогні.

В банку викладаємо помідори, цибулю і зелень за смаком.

Заливаємо продукти желатиновим маринадом. Даємо охолонути, а потім ставимо в холодильник. Після повного застигання помідори у желатиновій заливці готові. Можна подавати до столу. Приємного апетиту!

Мариновані помідори Мариновані помідори з цибулею Мариновані помідори як в магазині Помідори гарячим способом Помідори на 2 літрову банку на зиму Помідори на зиму пальчики оближеш Салат з червоних помідорів на зиму Солодкі помідори без стерилізації