Апетитні помідори у желатиновій заливці готуються легко і швидко. Можна обійтися без стерилізації. Таку закуску можна подати до гарніру і гарячих страв.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Помідори свіжі – 800 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Желатин харчовий – 1 ст. л.
- Сіль – 1,5 ст. л.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Вода – 800 мл
- Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Зелень – за смаком
Процес приготування:
Готувати помідори у желатиновій заливці легко! Помідори промиваємо, позбавляє від хвостиків і ріжемо часточками. Цибулину нарізаємо півкільцями.
Желатин заливаємо склянкою води і залишаємо набухати 20 хвилин.
Приготуємо маринад. З’єднуємо оцет, сіль, цукор і спеції, варимо на плиті 3 хвилини. Додаємо настоявшийся желатин і продовжуємо варити ще 2 хвилини на повільному вогні.
В банку викладаємо помідори, цибулю і зелень за смаком.
Заливаємо продукти желатиновим маринадом. Даємо охолонути, а потім ставимо в холодильник. Після повного застигання помідори у желатиновій заливці готові. Можна подавати до столу. Приємного апетиту!
Мариновані помідори Мариновані помідори з цибулею Мариновані помідори як в магазині Помідори гарячим способом Помідори на 2 літрову банку на зиму Помідори на зиму пальчики оближеш Салат з червоних помідорів на зиму Солодкі помідори без стерилізації