Подрібнені помідори з перцем і цибулею перекладаються в каструлю і змішуються між собою. До них додається сіль, цукор, і все вариться близько 40 хвилин. Овочі розкладаються по стерильним банкам і закочуються. Виходить дуже смачна і ароматна добавка до різних страв.


Інгредієнти: на 6 арк.

  • Помідори свіжі – 3 кг
  • Болгарський перець солодкий – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 кг
  • Сіль – за смаком
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.

Процес приготування:

Рецепт приготування помідор з болгарським перцем через м’ясорубку на зиму смачний! Для початку добре промиваємо під проточною водою всі овочі і обсушуємо їх на паперовому рушнику. Болгарський перець розрізаємо на кілька частин і видаляємо з нього насіння. У помідорів вирізаємо плодоніжки.

Очищені помідори з перцем пропускаємо через м’ясорубку.

Цибулю очищаємо, кладемо в чашу блендера і подрібнюємо. Якщо його пропустити через м’ясорубку, то він буде водянистим.

Перекладаємо всі подрібнені овочі в одну каструлю з товстим дном. Додаємо до них сіль, цукровий пісок і ставимо на невеликий вогонь. Доводимо до кипіння і варимо протягом 40 хвилин, постійно помішуючи. При необхідності варимо трохи більше, якщо помідори виявляться занадто водянистими або маса буде виходити недостатньо густий.

Ретельно вимиваємо під гарячою водою з содою банки, після чого стерилізуємо їх будь-яким зручним способом (в мікрохвильовці, на пару або в духовці). Також окремо кип’ятимо кришки протягом 1-2 хвилин.

Розкладаємо гарячу масу з помідорів, болгарського перцю і цибулі по стерильним банкам і закочує їх кришками. Накриваємо все рушником або ковдрою і залишаємо на кілька годин до повного охолодження. Потім відправляємо на зберігання в холодильник або льох. Використовуємо прекрасну заготовку при приготуванні соусів, засмажки, підлив або подаємо до основного блюда з чорним хлібом. Приємного апетиту!

Томатна паста без оцту на зиму Томатна паста в домашніх умовах Томатна паста через м'ясорубку