Томатну пасту можна «збагатити» додатковими смаками. Як не можна краще для такої мети підійде болгарський перець. Він додасть делікатною пікантності і успішно підкреслить природний смак томатів. Така паста відмінно зберігається всю зиму навіть без оцту, оскільки помідори і так містять натуральну кислоту, яка знижує ризик передчасного псування.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Помідори свіжі – 2 кг
  • Болгарський перець солодкий – 1 кг
  • Часник – 1 шт.
  • Сіль велика – 1,5 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1,5 ст. л.

Процес приготування:

Як почати готувати томатну пасту на зиму з перцем? Помідори ретельно миємо від зовнішніх забруднень. Всі дефектні ділянки вирізаємо. Підготовленим томатам даємо обсохнути, щоб не додавати зайвої вологи в майбутню пасту. Потім нарізаємо шматками довільної форми.

Болгарський перець промиваємо, звільняємо від насіння і плодоніжки, також обсушуємо і нарізаємо на частини.

Часник очищаємо від лушпиння, моєму і даємо обсохнути.

Підготовлені помідори і болгарський перець пропускаємо через м’ясорубку або пробиваємо блендером – повинна вийти однорідна маса.

Поміщаємо масу в каструлю і ставимо на плиту. Нагріваємо до кипіння. Під час нагрівання рідкий овочевий сік почне відділятися від подрібненої м’якоті.

З допомогою ополоника зачерпываем сік з поверхні і зливаємо в окремий посуд. Сік для пасти не знадобиться.

Залишену м’якоть додатково пробиваємо заглибним блендером, щоб домогтися більш ніжної консистенції.

Часник пропускаємо через прес і додаємо в томатну масу.

Також кладемо сіль та цукровий пісок.

Перемішуємо всі разом і знову ставимо на плиту. З моменту закипання уварюємо томатну пасту протягом двадцяти-двадцяти п’яти хвилин. Обов’язково помішуємо під час варіння, щоб уникнути пригорання.

Банки і кришки моєму содовим розчином і стерилізуємо звичним способом. Простерилізованій тарі даємо повністю обсохнути – це важливо.

розкладаємо В банки гарячу томатну пасту з перцем і відразу закручуємо сухими кришками.

Перевертаємо консервацію догори дном, закутуємо теплим пледом і даємо повільно охолонути. Після охолодження прибираємо банки в льох або холодильник на зберігання.

Приємного апетиту!

Томатна паста без оцту на зиму Томатна паста в домашніх умовах Томатна паста через м'ясорубку