Томатну пасту можна «збагатити» додатковими смаками. Як не можна краще для такої мети підійде болгарський перець. Він додасть делікатною пікантності і успішно підкреслить природний смак томатів. Така паста відмінно зберігається всю зиму навіть без оцту, оскільки помідори і так містять натуральну кислоту, яка знижує ризик передчасного псування.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Помідори свіжі – 2 кг
- Болгарський перець солодкий – 1 кг
- Часник – 1 шт.
- Сіль велика – 1,5 ст. л.
- Цукор-пісок – 1,5 ст. л.
Процес приготування:
Як почати готувати томатну пасту на зиму з перцем? Помідори ретельно миємо від зовнішніх забруднень. Всі дефектні ділянки вирізаємо. Підготовленим томатам даємо обсохнути, щоб не додавати зайвої вологи в майбутню пасту. Потім нарізаємо шматками довільної форми.
Болгарський перець промиваємо, звільняємо від насіння і плодоніжки, також обсушуємо і нарізаємо на частини.
Часник очищаємо від лушпиння, моєму і даємо обсохнути.
Підготовлені помідори і болгарський перець пропускаємо через м’ясорубку або пробиваємо блендером – повинна вийти однорідна маса.
Поміщаємо масу в каструлю і ставимо на плиту. Нагріваємо до кипіння. Під час нагрівання рідкий овочевий сік почне відділятися від подрібненої м’якоті.
З допомогою ополоника зачерпываем сік з поверхні і зливаємо в окремий посуд. Сік для пасти не знадобиться.
Залишену м’якоть додатково пробиваємо заглибним блендером, щоб домогтися більш ніжної консистенції.
Часник пропускаємо через прес і додаємо в томатну масу.
Також кладемо сіль та цукровий пісок.
Перемішуємо всі разом і знову ставимо на плиту. З моменту закипання уварюємо томатну пасту протягом двадцяти-двадцяти п’яти хвилин. Обов’язково помішуємо під час варіння, щоб уникнути пригорання.
Банки і кришки моєму содовим розчином і стерилізуємо звичним способом. Простерилізованій тарі даємо повністю обсохнути – це важливо.
розкладаємо В банки гарячу томатну пасту з перцем і відразу закручуємо сухими кришками.
Перевертаємо консервацію догори дном, закутуємо теплим пледом і даємо повільно охолонути. Після охолодження прибираємо банки в льох або холодильник на зберігання.
Приємного апетиту!
Томатна паста без оцту на зиму Томатна паста в домашніх умовах Томатна паста через м'ясорубку