Надаємо спрощений рецепт приготування повидла з абрикосів. Ці фрукти подрібнюємо на м’ясорубці з дрібною решіткою. У повидло для його більш густої консистенції пропонується додати трохи желатину, тому варити довго не треба.
Інгредієнти: на 0.8 л.
- Абрикоси – 1 кг
- Цукор-пісок – 600 гр.
- Желатин харчовий – 1 ст. л.
- Лимон – 0.5 шт.
- Вода – 10 мл
Процес приготування:
Почнемо готувати повидло з абрикосів через м’ясорубку. Абрикоси добре промийте і, розрізаємо на половинки, видаліть кісточки.
Абрикосове пюре перекладіть в каструлю для варіння варення, насипте розраховане кількість цукру і поваріть на невеликому вогні протягом 15 хвилин.
Потім перекрутіть їх за допомогою м’ясорубки і на дрібній решітці.
Желатин попередньо замочіть протягом 30 хвилин в холодній кип’яченій воді.
Помийте лимон, сік половинки лимона відіжміть в кипляче повидло. Потім у повидло перекладіть набряклий желатин. Повидло перемішайте, щоб желатин повністю розчинився, і вимкніть вогонь, так як желатин кип’ятити не можна.
Повидло розкладіть в стерильні баночки, відразу загорніть прокип’яченими кришками і переверніть догори дном. Прикрийте повидло пледом і після повного охолодження перенесіть на зберігання.
Їжте на здоров’я!
Абрикоси на зиму Абрикосове варення з лимоном Варення з абрикосів без кісточок на зиму Варення з абрикосів на зиму Джем з абрикосів Повидло