Настійно рекомендую приготувати корисне сливове повидло без цукру. Таке частування оцінять люди, які хворіють на діабет або ті, хто стежить за своєю фігурою або хоче обмежити себе в споживанні цукрового піску. Дієтичне ласощі готується просто і не забере багато часу.
Інгредієнти: на 0.5 л.
- Слива синя – 1 кг
- Вода – 1 склянка
Процес приготування:
Щоб приготувати повидло зі слив без цукру, сливи ретельно промийте під холодною проточною водою. Обсушіть, виклавши їх на чисте кухонний рушник.
Вимиті сливи розрізати на дві або чотири частини і вийміть кісточки. У глибоку каструлю з товстим дном викладіть нарізані фрукти.
Потім додайте необхідну кількість питної води.
Поставте каструлю з очищеної сливою на повільний вогонь. Доведіть до кипіння і варіть до тих пір, поки сливова маса не зменшиться приблизно в два рази. Тим часом підготуйте банки, ретельно вимийте і стерилізуйте в мікрохвильовці або в духовій шафі. Банки повинні бути абсолютно сухими.
Ополоником або великою ложкою акуратно заповніть стерильні банки сливовим повидлом. Гарячі банки з повидлом добре закрутіть кришками, попередньо обдавши їх окропом.
Банки переверніть догори дном. Залиште в такому вигляді до повного охолодження. Потім переверніть банки, перемістіть їх у холодильник або прохолодне темне місце на зберігання.
Остигле сливове повидло без цукру можна дегустувати на наступний день.
Приємного насолоди!
Варення з слив Варення зі сливи без кісточок Повидло Повидло зі сливи Повидло зі сливи без кісточок