Щоб зима була теплою, потрібно заготовити якомога більше ароматного варення на зиму. Одне з найсмачніших, звичайно ж вишневе повидло. Густе, з приємною кислинкою, це апетитне ласощі для сімейного чаювання і зустрічі гостей!


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Вишня – 2 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг

Процес приготування:

Почнемо готувати повидло з вишні на зиму. Вишні промиваємо водою, даємо їй трохи обсохнути і видаляємо кісточки ножем або трубочкою.

Потім прокручуємо очищені вишні через м’ясорубку і перекладаємо вийшло пюре в каструлю.

Додаємо до вишням цукор і перемішуємо. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння, потім зменшуємо вогонь і варимо повидло 3 години. Не забуваємо при цьому його помішувати, інакше воно пригорить. Пінку, яка буде утворюватися на поверхні також треба знімати.

Гарячим розливаємо варення по банках.

Приємного апетиту!

Варення з вишні Вишня на зиму Желе з вишні без желатину Повидло з вишні