Щоб зима була теплою, потрібно заготовити якомога більше ароматного варення на зиму. Одне з найсмачніших, звичайно ж вишневе повидло. Густе, з приємною кислинкою, це апетитне ласощі для сімейного чаювання і зустрічі гостей!
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Вишня – 2 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
Процес приготування:
Почнемо готувати повидло з вишні на зиму. Вишні промиваємо водою, даємо їй трохи обсохнути і видаляємо кісточки ножем або трубочкою.
Потім прокручуємо очищені вишні через м’ясорубку і перекладаємо вийшло пюре в каструлю.
Додаємо до вишням цукор і перемішуємо. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння, потім зменшуємо вогонь і варимо повидло 3 години. Не забуваємо при цьому його помішувати, інакше воно пригорить. Пінку, яка буде утворюватися на поверхні також треба знімати.
Гарячим розливаємо варення по банках.
Приємного апетиту!
Варення з вишні Вишня на зиму Желе з вишні без желатину Повидло з вишні