Рекомендую приготувати ароматну сливове повидло в мультиварці. Люблю варити варення, желе або повидло в мультиварці, головна перевага в тому, що не потрібно стежити за ним. Досить встановити програму і дочекатися її закінчення.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Слива синя – 2.5 кг
  • Цукор-пісок – 1.2 кг

Процес приготування:

Як почати готувати повидло зі слив в мультиварці? Підготуйте інгредієнти для повидла зі слив. Сливи ретельно промийте під холодною проточною водою. Сливи розрізати навпіл і вийміть кісточки. Очищених злив повинно вийти приблизно 2 кілограми. Очищені сливи пропустіть через м’ясорубку, подрібніть за допомогою кухонного комбайна або блендера.

Подрібнену сливову масу викладіть в чашу мультиварки і засипте необхідною кількістю цукрового піску.

Ретельно перемішайте. Чашу мультиварки вставте в прилад, закрийте кришку мультиварки.

На панелі приладу виберіть режим «Гасіння», встановіть час приготування 40 хвилин.

Після звукового сигналу відкрийте кришку мультиварки і ретельно, але акуратно перемішайте сливове повидло. Підготуйте банки, ретельно вимийте і стерилізуйте в мікрохвильовій печі, на водяній бані або в духовій шафі. Банки повинні бути повністю сухими.

Ополоником акуратно розлийте повидло по стерильним банкам. Гарячі банки з повидлом із слив щільно закрутіть кришками, попередньо обдавши їх окропом, і переверніть догори дном. Залиште в такому вигляді до повного охолодження, накривши теплою ковдрою або рушником. Потім переверніть банки і перемістіть в темне прохолодне місце на зберігання.

Приємного насолоди!

Варення з слив Варення зі сливи без кісточок Повидло Повидло зі сливи Повидло зі сливи без кісточок Сливи на зиму