Ароматне бурштинове повидло можна приготувати із стиглих слив з кісточками. Густе ласощі підходить для подачі до чаю.
Інгредієнти: на 1 л.
- жовта Слива – 1 кг
- Цукор-пісок – 2 ст.
- Вода – 1 склянка
Процес приготування:
Готувати повидло зі слив з кісточками легко! Сливи ретельно перебираємо і промиваємо в холодній воді. Акуратно видаляємо плодоніжки. На час плоди можна відмочити у воді.
В каструлі змішуємо один стакан цукру зі склянкою води. Ставимо сироп на вогонь і доводимо його до кипіння.
У киплячий сироп перекладаємо сливи, варимо на повільному вогні 5 хвилин. Потім вимикаємо плиту, накриваємо каструлю кришкою і залишаємо плоди настоятися 3-4 години. За цей час сливи пустять багато соку.
Через выжданное час додаємо в сливи склянку цукру, перемішуємо і знову ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння і продовжуємо варити на повільному вогні 20 хвилин. Повидло зі слив з кісточками готово. Ласощі можна розподілити по банкам, а також подавати до столу. Приємного апетиту!
Варення з жовтої сливи Варення з слив Варення зі сливи з кісточками Повидло Сливи на зиму