Відбивні, приготовані на сковорідці – досить калорійне блюдо, враховуючи кількість масла, яке використовується для обсмажування. А що, якщо приготувати їх в духовці без масла? Такий варіант цілком влаштує тих, хто дотримується правильного харчування і не хоче втрачати в смаку.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Куряча грудка – 700 гр.
- Сухарі панірувальні – 200 – 300 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Сіль – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – 0.5 ч. л.
- Зелень – 3 пучка
Процес приготування:
Курячу грудку обсушуємо паперовими рушниками, зрізаємо шкіру, сухожилля і судини при необхідності.
В невелику миску розбиваємо яйця, додаємо в них сіль і чорний мелений перець. Збовтуємо всі разом виделкою так, щоб білок і жовток повністю змішалися. Панірувальні сухарі висипаємо в окрему плоску миску.
Курячу грудку розрізаємо вздовж на пластини.
Укладаємо пластини грудки на обробну дошку і покриваємо їх харчовою плівкою. Кухонним молоточком відбиваємо курку з обох сторін. Посипаємо сіллю кожен шматочок.
Кожну відбивну укладаємо в яєчну суміш, потім з усіх боків.
Після цього занурюємо кожну відбивну панірувальні сухарі, обсипаємо з усіх боків.
Форму, в якій будуть запікатися відбивні, злегка змащуємо олією з допомогою силіконової пензлика. Вкладаємо в неї підготовлені відбивні. Духовку розігріваємо до 200 градусів. Форму з відбивними ставимо на середній рівень і запікаємо протягом 30-35 хвилин.
Готові відбивні виймаємо з духовки і розкладаємо по порційних тарілках. Можна їх прикрасити рубаною зеленню і подати разом зі свіжими овочами. Рекомендується подавати відразу ж після приготування, поки відбивні гарячі і соковиті.
Приємного апетиту!
Відбивні Відбивні з курячого філе Відбивні з курячого філе в духовці Відбивні з курячого філе в панірувальних сухарях Курячі відбивні