Курячі відбивні з картоплею в духовці користуються популярністю в кожній родині. Якщо запікати їх з сиром, то вийде швидкий варіант безпрограшного страви. Родзинка цього рецепта – запікання відбивних разом з гарніром. Якщо хочете заощадити час і подати корисний гарнір до отбивным – варто скористатися такою ідеєю.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Куряче філе – 1 кг
  • Масло рослинне – 3 – 4 ст. л.
  • Лимон – 1 шт.
  • Сир Пармезан – 100 гр.
  • Приправа для курки – за смаком
  • Соєвий соус – 2 – 3 ст. л.
  • Мед – 1 – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Зелень – 3 пучка

Процес приготування:

Приступимо до приготування курячих відбивних з сиром в духовці. Готуємо продукти для відбивних. Якщо використовуєте заморожене філе, попередньо розморожуємо. Лимон промиваємо в гарячій воді й обсушуємо. Вичавлюємо з лимона сік в невелику мисочку.

Куряче філе викладаємо на обробну дошку і ножем або ножицями надрізаємо зв’язку, що проходить вздовж грудки. Це потрібно для того, щоб під час запікання відбивні не деформувалися.

Поливаємо відбивні лимонним соком і рослинним маслом, посипаємо зверху сіллю, чорним меленим перцем і улюбленими спеціями. Добре поєднуються з куркою прованські трави.

Накриваємо відбивну зі спеціями харчовою плівкою.

Через харчову плівку відбиваємо філе молоточком. Харчова плівка дозволити зберегти чистоту навколо і вбереже спеції від розсипання.

Не знімаючи плівки, перевертаємо куряче філе на сторону, яка залишилася без спецій.

Знімаємо з цієї сторони плівку і повторюємо ту ж процедуру: збризкуємо лимонним соком, змащуємо рослинним маслом, посипаємо сіллю, перцем і вибраними спеціями. Відбивати повторно немає необхідності, так як куряче філе і так вже ніжне. Тупою стороною ножа можна надати відбивною більш правильну форму, щоб візуально блюдо виглядало естетичніше.

Закриваємо плівку, залишаємо ненадовго промаринуватися, поки готуються інші відбивні.

Як варіант, можна використовувати інший набір продуктів для маринаду. Вдало поєднуються з курячим філе соєвий соус, мед і суміш китайських спецій.

Кладемо на харчову плівку куряче філе, збризкуємо лимонним соком, олією, соєвим соусом, викладаємо трохи меду і розподіляємо ложкою. Посипаємо сумішшю китайських спецій. Також можна використовувати сушений імбир. Закриваємо плівкою і відбиваємо молоточком.

Перевертаємо і повторюємо процедуру з другої сторони.

Надаємо ножем правильну форму відбивною. Тепер відбивні готові до запіканню.

Деко змащуємо олією і викладаємо на нього відбивні. Порожнечі навколо відбивних заповнюємо овочами. Це може бути кольорова капуста, брокколі, спаржа або молода морква. Важливо порізати овочі на невеликі шматочки, щоб вони приготувалися за час запікання відбивних.

Овочі посипаємо сіллю і збризкуємо рослинним маслом.

Ставимо в попередньо розігріту до 190 градусів духовку. Запікаємо протягом 15 хвилин.

Поки відбивні запікаються, твердий сир натираємо на крупній тертці. Посипаємо сиром приготовані відбивні.

Ставимо деко назад в духовку на верхній рівень, щоб сир розплавився і зарум’яниться. Для цього достатньо п’яти хвилин.

Дістаємо деко з духовки і перекладаємо відбивні з сиром на тарілки. Сервіруємо овочами і подаємо до столу, поки гаряче блюдо. За бажанням можна прикрасити зеленню.

Приємного апетиту!

Відбивні з курячого філе Відбивні з курячого філе в духовці Відбивні з курячого філе з сиром в духовці Курячі відбивні Курячі відбивні в духовці Курячі відбивні з картоплею в духовці